Napirend előtti kérdésekkel kezdődik az Országgyűlés ülése

Téma: 

A kormány tagjaihoz intézett interpellációkkal veszi kezdetét ma az Országgyűlés ötnapos ülése.

A házelnök – parlament honlapján elérhető – napirendi javaslata szerint a Ház kéthetes ülése 13 órakor indul. A képviselők a napirend előtti kérdéseket követően ezúttal is két órában interpellálhatnak, amit az azonnali kérdések követnek hatvan percben.
 
hirado.hu
 

Az Országgyűlés kedden szavazhat a honvédelemben és a rendvédelemben dolgozók túlszolgálatainak pénzbeni megválthatóságáról, majd a munka törvénykönyvének módosításáról tárgyalhat, szerdán pedig a három év múlva esedékes országos népszámlálás részleteit kezdik megvitatni.

Az ülés csütörtökön további általános vitákkal folytatódik, majd december 3-án, hétfőn, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.

Forrás: MTI

Kép: hirado.hu

 

Kapcsolódó cikkeink

Az Európai Parlament (EP) igazságtalan döntéséről címmel szólal fel napirend előtt Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés csütörtök délután kezdődő plenáris ülésén - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.Az EP szerdán fogadta el az alapvető jogok...

Az új kormányszerkezetről dönthet a parlament

Az Országgyűlés mai egynapos ülésén törvényben sorolhatja fel a júniusban alakuló harmadik Orbán-kormány minisztériumait.

MTI Fotó Balogh Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszaka – derül ki a parlament honlapjára pénteken felkerült napirendi javaslatból.

2019. július 20., szombat, Illés