Napirenden Simon C típusú ellenőrzésének ügye

Téma: 

A nemzetbiztonsági bizottság kedden zárt ülésen vizsgálja Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzéseinek ügyét.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kedden zárt ülés keretében megvizsgálja Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzéseinek ügyét - közölte Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke hétfőn az MTI megkeresésére.

A Magyar Nemzet múlt pénteken írt arról, hogy Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a lap információi szerint a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát.Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke aznapi sajtótájékoztatóján ezt úgy értékelte, hogy Simon Gábor "a C típusú vizsgálatában is hazudott", s bejelentette: kezdeményezte a nemzetbiztonsági bizottság összehívását.Németh Szilárd azt mondta: a bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi nemzetbiztonsági vezetést is - Laborc Sándort és Balajti Lászlót -, valamint a titkosszolgálatokért felelős akkori minisztereket, Szilvásy Györgyöt, Ficsor Ádámot és Juhász Gábort. Kérdés ugyanis, hogy "vajon Simon Gábor ügyét is intézhették-e elvtársi körben" - fogalmazott.Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke elmondta: a testület kedden délelőtt ül majd össze, ahol az ukrajnai helyzet mellett, az alelnök kezdeményezésére a Simon-ügy C típusú átvilágításhoz kapcsolódó részével is foglalkoznak majd.

-mti-

Kapcsolódó cikkeink

Hír TV: ügyészségi nyomozók az MSZP-székháznál és Simon Gábor házánál

Ügyészségi nyomozók jelentek meg Budapesten a Jókai utcában, a szocialista párt székháznál és a párt lemondott alelnöke, Simon Gábor házánál is - értesült a Hír TV.

Simon-ügy - KDNP: A szocialisták még mindig nem értik, mi az erkölcs

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a szocialisták még mindig nem értik, mi az erkölcs és mi a bűncselekmény.

Budai Bernadett: Nem értem Simon Gábort

Az MSZP azokat a lépéseket tette meg nagyon gyorsan Simon Gábor ügyében, amelyekhez jogosítványai, eszközei voltak, ennél többet egy párt nem tud tenni, hiszen nem nyomozóhatóság – jelentette ki a szocialisták szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Gyanúsítottként hallgatták ki Simon Gábort

Adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt hallgatta ki gyanúsítottként az ügyészség Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt - tájékoztatta az MTI-t Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője kedden.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin