Napos időre számíthatunk

Téma: 

Európa északi felének időjárását többközéppontú ciklonrendszer és azok frontjai határozzák meg. Emiatt arrafelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen esik az eső, záporeső. Hűvös az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet az 55-ik szélességi körtől északra többnyire 5 és 11 fok között alakul. Kissé délebbre 11 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ugyanakkor szárazföldünk déli területei fölött váltakozó nedvességtartalmú, enyhe levegő helyezkedik el. Errefelé a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék csak elvétve fordul elő. Itt még meleg van, a délutáni órákra általában 20, 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 28, 34 fok is előfordul.

Csütörtök estig a Kárpát-medence déli része fölé eleinte nedvesebb, majd oda is egyre szárazabb, kissé hűvösebb levegő érkezik.
Várható időjárás csütörtök estig

Éjszaka délnyugaton, délen megszűnik a csapadék, és ott is csökken a felhőzet. Csütörtökön a sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de északkeleten helyenként -1, +2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 14 és 17 fok között változik.
-MTI-

Kapcsolódó cikkeink

A hétvégén nagyrészt napos, száraz idő várható

Pénteken még lehet kisebb eső, de a hétvége nagy részében száraz, napos idő várható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főportája előtt elhelyezett csecsemőmentő inkubátorban újszülöttet találtak- tájékoztatta orgánumunkat az intézet sajtóosztálya.

Donald Trump hivatalosan is meghirdette elnökségének első 100 napos programját. A most közölt lista olyan közigazgatási intézkedésekből áll, amelyek az etikus, korrupciómentes és hatékony kormányzás alapjait hivatottak biztosítani.

Változékony, de napos idő várható

Vasárnap főleg délelőttig lehet felhős az ég, napközben már a napsütés lehet jellemző. Főleg a nyugati tájakon még zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Megerősödhet a délkeleti szél. 30 fok körüli meleg várható.

2020. november 30., hétfő, András,Andor