NAV: a tisztességes gazdálkodókat segíti az ekáer-rendszer

Téma: 

A tisztességes gazdálkodókat segíti a január 1-jén bevezetett elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője kedden Budapesten.

    Suller György Attila pénzügyőr alezredes elmondta: az új rendszerrel lehetővé válik az árumozgások valós idejű ellenőrzése, ezzel az ekáer hozzájárul az áfacsalások visszaszorításához, és segít nyomon követni az élelmiszerek szállítási útvonalát.

    "Ezáltal tisztulhat a piac, a tisztességes gazdálkodókat segíti ez a rendszer" - mondta a szóvivő.     Január 1-től a bejelentési kötelezettség alá eső közúti szállítás kizárólag ekáer-szám birtokában végezhető. A NAV már ellenőrzi ezek meglétét, de január végéig türelmi időszak van, mulasztási bírságot nem szabnak ki.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Május elsejétől működik az országos jégkármérséklő rendszer, ami a termelőknek nem jelent többletkötelezettséget, mivel a gazdák befizetésein alapuló agrárkárenyhítési alapból finanszírozzák – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) főigazgatója kedden az M1...

Fórum keretében tájékoztatta Tállai András önkormányzati államtitkár, országgyűlési képviselő a Mezőkövesdi Járás polgármestereit és nevelési, oktatási intézményeinek vezetőit a Mezőkövesdi Önkormányzati Hivatalban.

hirado.hu, M1

A magyar határrendészeti rendszer megfelelő biztonságot nyújt az embercsempészek felderítő módszerei és újabb határsértési próbálkozásai ellen - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Miskolc lehet az első olyan hazai nagyváros, ahol bevezethetik az angolszász hagyományokra visszavezethető sheriff-rendszert – mondta Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője az M1 Ma délelőtt című műsorában.

2020. február 25., kedd, Géza