Nem kell karanténba vonulniuk a Németországból hazatérő magyaroknak

Téma: 

„Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy megszüntessük a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat. Rég várt enyhítés ez a németországi munkavállalók és családjaik számára” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

Németország az első számú kereskedelmi partnerünk, számos magyar ember dolgozik Németországban, így az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban nagyon komoly nehézségekbe ütközött – fogalmazott Szijjártó Péter.

MTI Fotó

„Vasárnap reggel 8 órától megszüntetjük azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személyforgalomra eddig vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karantén kötelezettség alól” – jelentette be Szijjártó Péter.

A magyar-osztrák és magyar-szlovák határon ma léptek életbe az új szabályok, miszerint valamennyi határátkelő megnyílt, amit az osztrák, szlovák és magyar állampolgárok megkötés nélkül használhatnak.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Nem lehet kérdéses, hogy a külhoni magyaroknak biztosítani kell a beleszólást a nemzet sorskérdéseibe – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, parlamenti frakcióvezetője az erdélyi Krónikának adott interjúban, amelyben maximális sikerként értékelte a határon...

MTI Fotó

Ukrajnában egy hét múlva, január 16-án lép életbe a sokat vitatott nyelvtörvény azon rendelkezése, melynek értelmében kötelezővé válik az ukrán nyelv használata a szolgáltatói szféra és a kereskedelem minden szintjén.

EPA

Véget ért a kétnapos EU-csúcs. A miniszterelnök szerint hosszúra nyúlt két nap volt, komoly téttel Magyarország számára.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund