Nem rendezik meg a magyarországi junior kézilabda-világbajnokságot

Téma: 

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a koronavírus-járvány miatt hétfőn törölte a június 22. és július 4. közötti időpontra tervezett magyarországi férfi junior világbajnokságot.

 

A 32 csapatosra tervezett eseményt Budapesten és környékén rendezték volna meg.

EPAAz IHF tanácsának döntése értelmében számos utánpótlás-világversenyt töröltek, így - a magyar szövetség (MKSZ) sajtóközleménye szerint - a tavalyról elhalasztott női junior és ifjúsági világbajnokságot, a férfi ifjúsági világbajnokságot, valamint az U17-es strandkézilabda-világbajnokságot sem rendezik meg, de a felnőtt strandkézilabda-világbajnokság is elmarad.„Nagyon sajnáljuk, de megértjük az IHF döntését, hiszen még az is kérdéses volt, hogy nézők előtt vagy buborékban kellene megrendezni az immár 32 csapatos világbajnokságot” – mondta Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára.Hozzátette, az elmúlt években Magyarország rendre jó házigazdának bizonyult, számos elismerést kapott a nemzetközi és az európai szövetségtől, ezt a tornát is nagy reményekkel várták, de el kell fogadniuk a döntést.A tervek szerint jövő januárban Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Kassán és Pozsonyban rendezik a felnőtt férfi Európa-bajnokságot.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Több mint száz cég jelentkezett a márciusi, ötödik Junior Expóra

Eddig közel száz vállalkozás jelentkezését regisztrálták az idei Junior Expo szervezői. A legtöbben Budapestről, Pest megyéből, Hevesből és Csongrádból szeretnének kiállítani, de vannak érdeklődők Tolnából, Fejérből, Borsodból is.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Tíz fiatal színművész és rendező vehette át a Junior Prima Díjat magyar színház- és filmművészet kategóriában szerdán a Budapest Music Centerben.

A mai selejtező futamok alapján hat női és négy férfi magyar finalistája lesz a Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupának, melyet a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében rendeznek meg Tiszaújvárosban.

Magyarországon rendezik az első sörétes puska vb-t, szeptember 19. és 30. között Debrecenben az Apafa lőtéren. A versenyen 28 ország mintegy 500 versenyzője vesz majd részt.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente