Nem tétlenkedtek a határőrök a hét végén sem

Téma: 

440 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 149, szombaton 140, vasárnap 129 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román, ukrán és horvát határszakaszon 22 határsértőt fogtak el.

MTI Fotó Rosta Tibor

Az elmúlt héten az ország területén 899 határsértőt tartóztattak fel, és kísértek vissza. A megelőző héten – október 12-től 18-ig – ez a szám 923 volt. A román, ukrán és horvát határszakaszon 48 embert fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészet miatt hat gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkeink

„Ne csak emlékezzünk, gondolkozzunk, cselekedjünk is!”

A trianoni békediktátum évfordulóján, szerdán tartották Tokajban a Nemzeti összetartozás napját. Az országzászló emlékműnél dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő mondott beszédet.

 

 

MTI Fotó Ujvári Sándor

30 ezres, ütőképes haderő mellé képzeli Simicskó István honvédelmi miniszter az ekkora létszámú, önkéntes alapon működő rendszert. A Figyelőben megjelent interjúban azt is elmondta: megfelelő haditechnikával szeretnék ellátni a hadsereget.

Határokon átnyúló projektek és programok megvalósítására, regionális és gazdasági együttműködésre fókuszál egyebek mellett a Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Együttműködési Csoportosulás - az erről szóló egyezményt szerdán írta alá Kassán Borsod-Abaúj-Zemplén és...

Elérte a hárommilliárd forintot az az összeg, amelyet a Tesco vállalat megspórolt tavaly a magyar költségvetésbe fizetendő közterheiből.

2020. december 2., szerda, Melinda,Vivien