Nem volt más választás, árverezni kellett a dinnyéket

Téma: 

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű dinnyét foglalt le a NAV, az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer segítette őket.

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű görögdinnyét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy fővárosi raktárban - közölte az adóhatóság.

 Rosta Tibor - archív

A közlemény szerint a tompai határátkelőnél ellenőriztek egy Görögországból érkezett gyümölcsszállítmányt, amelynek címzettje egy németországi, átvevője pedig egy magyarországi vállalkozás volt. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a magyar és a német cég ügyvezetője ugyanaz, valamint a magyar vállalkozásnak több millió forint adótartozása van.

Mindezek alapján az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adta lehetőségnek megfelelően a szállítmány már hatósági zárral indult tovább lerakási helyére, a budapesti nagybani piacra. Az ott tartott vizsgálatok során a cég két raktárhelyiségében több mint száz tonna görögdinnyét találtak. A gyümölcsök tulajdonjogát a magyar cég ügyvezetője nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai lefoglalták a dinnyét.

A közlemény szerint mivel a lefoglalt áru gyorsan romló volt, a végrehajtók a helyszínen elárverezték a görögdinnyét.Forrás: MTI

Kép forrása: MTI, Rosta Tibor - archív

Kapcsolódó cikkeink

Mintegy tízezer embert menekítettek ki szerdára virradóra Franciaország déli részén a hét eleje óta tartó erdőtüzek miatt – közölték a helyi hatóságok.

 

A Sajó áradása
A Sajó áradása

A Sajó áradása miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő 20 órától lezárta a 2603 jelű Sajókaza-Aggtelek összekötő mellékutat a 0 és 1+100 kilométer szelvények között.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió stúdiójában 2015. július 3-án, mielőtt interjút ad a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Mögötte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, balra Kocsis Éva műsorvezető. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Életem egyik legnehezebb csúcsa volt a legutóbbi, mert az Európai Unió is az utóbbi évek egyik legnehezebb kérdését tárgyalta - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.Mint fogalmazott: a menekültüggyel az a feneség,...

2019. december 10., kedd, Judit