Németh: Minden eszközzel élni fogunk

Téma: 

Az energiacégek szeretnék a rezsicsökkentés miatt lecsökkent extraprofitjukat pótolni - véli a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa. Németh Szilárd hozzátette: a kormánytöbbség minden eszközt meg fog ragadni, hogy ehhez a pénzhez ne juthassanak hozzá.

Váratlanul korai időpontban tartja éves közgyűlését idén az Elmű-Émász. Az áramszolgáltató a szokásos április közepi időpont helyett március 21-re hívta össze a részvényeseket. Egyes vélemények szerint ezzel biztosítják, hogy április elejéig, a választásokig kifizethessék az osztalékot.

Az Elmű szóvivője megerősítette, hogy a tervezettnél korábban tartják az éves közgyűlést. Indoklása szerint azért, hogy részvényeseik el tudjanak menni szavazni április 6-án, és helyette ne közgyűlésen kelljen megjelenniük.Giró-Szász András kormányszóvivő a hírre úgy reagált: a kormány megdöbbentőnek tartja, hogy egyes közműszolgáltatóknál pénzkimentési akció zajlik.

Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa az M1 Az Este című műsorában azt mondta: nyilvánvaló, hogy valamennyi energiacég gondolkodik azon, hogy a rezsicsökkentés miatt lecsökkent extraprofitját valahogyan pótolja.

- Minden eszközt meg fognak azért ragadni, hogy ehhez a pénzhez hozzájussanak, mi viszont minden eszközt meg fogunk azért ragadni, hogy ehhez a pénzhez ne jussanak hozzá - mondta Németh Szilárd.Németh kiemelte: az MSZP-SZDSZ kormányok idején a szolgáltatóknak a nyolc év alatt tizenötször is lehetőségük volt áremelésre. Kirívó példaként említette, hogy Magyarországon az egyetemes szolgáltatásban 2007-ben emelkedett legjobban a gáz ára. Abban az évben, amikor a világpiacon olcsóbbá vált. Így oda jutottunk, hogy 2010-ben a kontinensen hazánkban volt a legdrágább a gáz.- Ez tarthatatlan volt, ezért kezdtünk bele a rezsicsökkentésbe. Olyan ár kell, amely megfizethető a magyar családoknak. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy Európában a magyar családok juthassanak a legolcsóbban energiához. Ez a szolgáltatók profitjának kárára történik, ezért tesznek meg mindent külföldön és belföldön egyaránt a rezsicsökkentés ellen - hangsúlyozta a politikus.Németh elmondása szerint egy minimális profitot természetesen kell biztosítani a cégeknek, hogy azt vissza tudják forgatni, s így meglegyen a fedezet a szolgáltatás minőségének javítására és az ellátás biztonságának fenntartására.

-hirado.hu-

Kapcsolódó cikkeink

EPA/UEFA

A magyar válogatott nem fog döntetlenre játszani Izland ellen - közölte Bernd Storck.

Oroszország nem fogja passzívan figyelni az amerikai katonai jelenlét európai megerősítését, és aszimmetrikus választ fog adni rá - jelentette ki Alekszandr Grusko, Oroszország NATO-nagykövete a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízióban szerdán sugárzott interjúban....

Orbán: Magyarország minden magyart visszavár

Összeurópai mozgás tapasztalható, amiből a magyarok sem maradtak ki - jelentette ki Orbán Viktor.

forrás: Internet. illusztráció

Minden a déli határon az elmúlt hónapokban szolgálatot teljesítő rendőr megkapja az elvégzett munkáért járó pénzt - jelentette ki az országos rendőr-főkapitány helyettese hétfőn Szegeden.

2020. február 25., kedd, Géza