Nézőpont: migránsözöntől és terrorcselekménytől tartanak a magyarok

Téma: 

A magyarok több mint 80 százaléka arra számít, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, s csaknem 90 százalék szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa - derül ki a Nézőpont Intézet kutatásából, melyet a Magyar Idők közöl.

E szerint a magyarok 81 százaléka gondolja, hogy a következő egy évben újabb bevándorlási hullám érheti el Európát, ezt mindössze a teljes felnőtt népesség 15 százaléka véli valószínűtlennek.

MTI Fotó Balogh Zoltán

E kérdéskörben tízből nyolc baloldali szimpatizáns (82 százalék) is azonosan vélekedik, míg az ismeretlen pártpreferenciájúak 77 százaléka ugyancsak tart egy újabb migrációs hullámtól.

A felmérés szerint csak a magyarok 8 százaléka kételkedik a terrorveszélyt illetően, míg 89 százalékuk szerint a közeljövőben ismét terrorcselekmény áldozata lehet Európa.

E kérdésben sem tér el a baloldaliak és az ismeretlen pártpreferenciájúak véleménye.

A Századvég Alapítvány korábbi közvélemény-kutatása szerint a magyarok 72 százaléka elutasítja a menedékkérők uniós tagállamok közötti automatikus szétosztását.

Forrás: hirado.hu, Magyar Idők

Kép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék őshonos szőlőjéből készített bor, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen, amelyet pénteken és szombaton tartanak.

Igor Jegorov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa elmondta, hogy a Topol, Topol-M és Jarsz típusú hadászati rakétakomplexumok önjáró kilövőegységei harci őrjáratot teljesítenek Oroszország 6 régiójában.

 

2021. január 16., szombat, Gusztáv