Nógrádi: Európa megtelt

Téma: 

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy Németország és Európa megtelt - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy a német belügyi tárca nemrég azt javasolta, a Földközi-tengerről kimentett menedékkérőket vigyék vissza Afrikába.

 

A Thomas de Maziere német belügyminiszter jegyezte javaslat szerint két országba, Tunéziába és Egyiptomba kellene visszaszállítania menekülteket. Nógrádi ennek kapcsán megjegyezte: a menekültek nagy része Líbiából jön, mely azonban „kerek perec” kijelentette, hogy nem hajlandó senkit visszafogadni. Líbia ugyanakkor „nem tud meglenni” európai segítség nélkül – szögezte le.

Hozzátette: a javaslat tartalmazza, hogy meg kell állítani az embercsempészetet. Ennek azonban rengeteg egyéb módja lenne.

Ez egyébként egy olyan javaslat, melyről az Európai Unió még nem is tárgyalt, és a német ellenzék teljesen elítéli. Felröppent egy javaslat, meglátjuk, mi lesz belőle, a migránsok közben jönnek, és egy részük belepusztul a Földközi-tengerbe – fogalmazott.

Nógrádi György annak kapcsán, hogy mennyi esélye van Angela Merkel német kancellár újrázásának, azt mondta: erről többet tudunk majd a CDU decemberi kongresszusa után. Jelenleg nyitva tartanak minden lehetőséget. Jól mutatja ezt, hogy a mostani kongresszuson egy hölgy felállt, és azt kérte, hogy ne indítsák Merkelt. Leszavazták, de nem volt egyértelmű, hogy kiállnak Merkel mögött – jegyezte meg.

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

„Elmondtam ismét kellő súllyal és erővel, hogy szerintem Európa megtelt, ezért a figyelmünket most már a határok védelmére, és nem a migránsok szétosztására kell fordítani. Magyarország ebben jó európaiként részt vesz, meg fogja védeni a határait.

Boldva: égő házból mentették ki az eszméletlen nőt

Égő házból mentettek ki a rendőrök a polgárőr egyesület vezetőjével közösen egy eszméletét vesztett nőt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldván. Szerencsére senkinek sem esett komoly baja. Szombaton későn délután gyulladt ki a boldvai családi ház egyik lakószobája.

MTI Fotó

Európa megtelt, a kontinens határait meg kell védeni azért, hogy az illegális bevándorlók ne jussanak be az Európai Unióba – erről beszélt Orbán Viktor, miután találkozott az Európai Néppárt frakcióvezetőjével. Eközben – néhány nappal az újabb uniós csúcs...

Fidesz iroda, egyben közösségi tér nyílt Ongán

„Emblematikus hely lesz a városban, nem csak Fidesz iroda, hanem közösségi tér is. Itt mindenki megtalálja a helyét, elmondhatja panaszát, eldicsekedhet a gyerekkel, unokával.

2019. július 20., szombat, Illés