Nógrádi: Európa megtelt

Írta: itv , - Frissítve: 7th November, 2016 - 10:30am

Téma: 

Gyakorlatilag ott tartunk, hogy Németország és Európa megtelt - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában annak kapcsán, hogy a német belügyi tárca nemrég azt javasolta, a Földközi-tengerről kimentett menedékkérőket vigyék vissza Afrikába.

 

A Thomas de Maziere német belügyminiszter jegyezte javaslat szerint két országba, Tunéziába és Egyiptomba kellene visszaszállítania menekülteket. Nógrádi ennek kapcsán megjegyezte: a menekültek nagy része Líbiából jön, mely azonban „kerek perec” kijelentette, hogy nem hajlandó senkit visszafogadni. Líbia ugyanakkor „nem tud meglenni” európai segítség nélkül – szögezte le.

Hozzátette: a javaslat tartalmazza, hogy meg kell állítani az embercsempészetet. Ennek azonban rengeteg egyéb módja lenne.

Ez egyébként egy olyan javaslat, melyről az Európai Unió még nem is tárgyalt, és a német ellenzék teljesen elítéli. Felröppent egy javaslat, meglátjuk, mi lesz belőle, a migránsok közben jönnek, és egy részük belepusztul a Földközi-tengerbe – fogalmazott.

Nógrádi György annak kapcsán, hogy mennyi esélye van Angela Merkel német kancellár újrázásának, azt mondta: erről többet tudunk majd a CDU decemberi kongresszusa után. Jelenleg nyitva tartanak minden lehetőséget. Jól mutatja ezt, hogy a mostani kongresszuson egy hölgy felállt, és azt kérte, hogy ne indítsák Merkelt. Leszavazták, de nem volt egyértelmű, hogy kiállnak Merkel mögött – jegyezte meg.

 

Kapcsolódó cikkeink