Nyáron 141 ezer gyermek kap ingyenes étkeztetést

Téma: 

Az idén a tavalyinál több, 141 ezer rászoruló gyermek részesülhet ingyenes étkezésben a nyáron - közölte Czibere Károly a Napi Gazdasággal.

A lap pénteki számában az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára elmondta: minden idők legjobb eredményével zárult a pályázat, amelyet az önkormányzatok számára írtak ki gyermekek nyári ingyenes étkeztetésének támogatására.

Szavai szerint ez egyszerre mutatja az önkormányzatok felkészültségét, és a szolgáltatás iránti igényt is.

"Épp ezért azt tervezzük, hogy jövőre már minden önkormányzat egységesen biztosítsa az ingyenes étkezés lehetőségét az őszi, téli és tavaszi szünetben ugyanúgy, mint a nyári 11 hét alatt" - mondta az államtitkár.

Megoldandó problémaként szólt arról, hogy a gyerekeknek ne kelljen utazniuk és ne kelljen ételhordóban vinniük haza az ebédet, hanem valamilyen közösségi térben étkezzenek.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapításának 650. évfordulója alkalmából tartott ünnepi tanévnyitón Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: az egyetem születésnapja az idei évtől a magyar felsőoktatás napja is.

A felsőfokú oktatásban az állam által finanszírozott felvehető hallgatók száma 2013-ban nem lehet kevesebb a tavalyinál, azaz 55 ezernél - jelentette be Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán Budapesten, közölve: a pontszámokat a szaktárca karácsonyig nyilvánosságra hozza...

Forrás: femina.hu

Egyre több gyermek születik Magyarországon, az elmúlt két évben folyamatosan nőtt a születések száma - mondta az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.Novák Katalin kifejtette, Magyarországon - hasonlóan...

MTI Fotó: Beliczay László

Az Erzsébet-program indulása óta már 600 ezer ember - több mint fele gyermek - tudott kedvezményesen nyaralni, táborozni, az idén pedig százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban a programnak köszönhetően - mondta Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője...

2019. július 20., szombat, Illés