Nyilvánosak a pótfelvételi ponthatárai

Írta: itv , - Frissítve: 24th August, 2018 - 2:37pm

Téma: 

Az Oktatási Hivatal (OH) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pótfelvételi eljárásban alapképzésre 3511, felsőoktatási szakképzésre 870, osztatlan képzésre 503, mesterképzésre pedig 561 jelentkezőt vettek fel.

A legtöbben, 426-an jogászképzésre kerültek be, ezt követi a gazdálkodási és menedzsment szak 417, majd a kereskedelem és marketing 204 felvett hallgatóval. A lista további helyén szerepelt a pénzügy és számvitel, a turizmus-vendéglátás, a kommunikáció és médiatudomány, valamint a nemzetközi gazdálkodás szak is.
 
MTI Fotó
 

Legtöbben, 475-en a Debreceni Egyetemre kerültek be, a második legnépszerűbb a Budapesti Gazdasági Egyetem 455-tel lett, ezután a Pécsi Tudományegyetem következik a sorban, ahová 387 diákot vettek fel a pótfelvételin. A Szegedi Tudományegyetemre 371-en, a Eötvös Loránd Tudományegyetemre pedig 369-en kerültek most be.

Az OH az általános felvételi eljáráshoz hasonlóan SMS-ben értesíti a jelentkezőket a döntésről. A besorolási döntés hamarosan az e-felvételi hivatalos iratok menüpontban lesz elérhető, erről a hivatal minden jelentkezőt e-mailben tájékoztat. A felvettek felsőoktatási intézményüktől kapják meg a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tájékoztatót a besorolási döntést követően.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink