A Nyíregyházi Főiskola bízik abban, hogy önálló maradhat

Téma: 

A Nyíregyházi Főiskola szenátusa bízik abban, hogy megmaradhat az intézmény önállósága - közölte a főiskola rektora szerdán a szabolcsi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Jánosi Zoltán elmondta: legutóbbi, októberi információjuk szerint a Debrecen Egyetemmel való integráció gondolata "távolabbra került", s a szenátus bízik abban, hogy végül az intézmény önálló maradhat.
A két felsőoktatási intézmény integrációja a minisztérium által tervezett pólusegyetemek kapcsán vetődött fel még tavasszal.
A rektor beszélt arról is, hogy a főiskola az oktatók tudományos fokozatai alapján összeállított hazai intézményi rangsorban holtversenyben a második legjobb. A műszaki mérnöki, valamint az informatikai képzésben pedig az első főiskola, csak egyetemek tudják megelőzni.

mti

Kapcsolódó cikkeink

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint hinni kell abban, hogy az ember alapvetően jóra született, és még ha bűncselekményt követ is el, megvannak az eszközök arra, amelyekkel jobbá tehető.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem működik a menekültek Európai Uniós elosztásának rendszere, az illegális migrációt meg kell állítani – ezt mondta az osztrák kancellár miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt.

MTI Fotó Németh György

Az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája kedden aláírt megállapodása értelmében a jövőben a HÖOK segít annak megszervezésében, hogy a fiatalok megkaphassák a diákigazolványokhoz kapcsolódó kedvezményeket.

2019. december 10., kedd, Judit