Nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

Téma: 

A várható hőség miatt szombatra nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő délután viszont az előrejelzések szerint egy markánsabb hidegfront éri majd el az országot, és többnapos lehűlést hoz.
A nagy meleg miatt Békés és Csongrád megyére szombatra másodfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat péntek délután. E szerint ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Öt további megyében - Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya - a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható, így ezekben elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Az UV-B sugárzás maximuma pedig elérheti az extrém szintet. A rendkívüli hőség miatt ezen a nyáron az országos tiszti főorvos kétszer is elrendelte a legmagasabb figyelmeztetési fokozatot, a hőségriadót. A legutóbbi riadó hétfő éjfélig volt érvényben, azóta heves zivatarok nyomán a kánikula országszerte enyhült.

Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-nek azt mondta: szombaton még 28-35 fokig emelkedhet a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő délután viszont eléri az országot egy hidegfront és ezt követően hűvösebbre, változékonyabbra fordul az idő. Szombaton és vasárnap még elszórtan lehetnek záporok, de heves zivatarok nem várhatók. Vasárnap 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Ehhez hasonló idő várható a jövő hét elején is, az elmúlt napokhoz képest hűvösebb, változékony, szeles lesz az időjárás - mondta a meteorológus.

Kapcsolódó cikkeink

Nyolc hónapos kislányát bántalmazta az a sajólászlófalvai asszony, aki ellen most az ügyben vádemelést javasol a rendőrség. Könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a kazincbarcikai kapitányság a 21 éves Sz.

Fidesz: Kőszegi magánvéleményének adott hangot a revízióról

Selmeczi Gabriella ezt azután tudatta, hogy egy lap azt írta, hogy a fideszes Kőszegi Zoltán szerint akár már nyolc év múlva fel lehet vetni a határrevízió kérdését.

Különleges esemény színhelye volt vasárnap délután Sátoraljaújhely. Nyolc ország – egy nemzet címmel jótékonysági estet szervezett a város önkormányzata, a határon túli magyar diákok anyaországi táboroztatására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szombat reggel közzétette azoknak a helyeknek a listáját, ahol eredménytelen lett a trafikpályázat.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba