Nyolcvanmilliárdos pályázat biztosítja a zöldség-gyümölcs ellátást

Téma: 

Az Agrártárca állattenyésztő és kertészeti gazdaságok számára meghirdetett, 80 milliárd forint értékű pályázata többek között a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságához is hozzájárul – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

EPA

Az állattartótelepek megújítása mellett a pályázat célja az üvegházak, illetve fűtött fóliák területeinek kiterjesztése, a kertészeti tárolási kapacitások bővítése, ezzel növelve a zöldség-gyümölcs ellátás biztonságát – fűzte hozzá.

A tárca tapasztalata szerint a fejlesztési igény nagyobb, mint az arra biztosított pályázati források – mondta, megjegyezve, hogy ez különösen igaz az állattenyésztő és kertészeti gazdaságokra.

A vissza nem térítendő támogatás által az állattartó telepek egyre inkább energiahatékonnyá válhatnak, ezzel növelve kapacitásaikat, és kertészetek is beszerezhetik a fejlődéshez szükséges technológiákat – magyarázta Feldman Zsolt.

Forrás: MTI

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hamarabb kellett dönteni a kijárási korlátozásokról, péntek helyett már csütörtökön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. július 10., péntek, Amália