Ónos eső miatt kell elővigyázatosnak lenni

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 29th March, 2013 - 1:40pm

Téma: 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenleg Heves, Pest, Nógrád és Veszprém megye egyes kistérségeire tartja érvényben elsőfokú, azaz citromsárga riasztását, amelyet adott ónos eső kialakulásnak veszélye miatt adott ki. A csúszós, nedves útfelületek veszélyt jelentenek a gépjárművel és a gyalogosan közlekedőkre egyaránt - olvasható a Katasztrófavédelem 13:01-kor kiadott felhívásában.

A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy folyamatosan kísérjék figyelemmel a meteorológiai előrejelzéseket, illetve a hatóságok közleményeit és tájékoztatóit, továbbá csak a téli időjárási körülményeknek megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. A közlekedőket arra kérjük, hogy fokozott figyelemmel vezessenek, és készüljenek fel arra is, hogy a szokásos menetidők is meghosszabbodhatnak.

Nógrád megyében a 2-es számú főút teljes hosszán korlátozzák a tehergépjárművek forgalmát.

A meteorológiai előrejelzések szerint az Északi-középhegység térségében péntek estig többnyire havas eső, havazás valószínű. Többfelé tapadó hóra kell számítani. Főként a Börzsöny térségében, Nógrád megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén északnyugati részén és Heves hegyvidéki területein halmozódhat fel számottevő mennyiségű friss hó. Ezeken a területeken 5-20 centiméter hó várható, ami az alacsonyabban fekvő területeken sokfelé olvadni fog.

Továbbra is citromsárga figyelmeztető előrejezés van érvényben gyenge ónos eső és havazás miatt Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest megye és a főváros, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére.

Az aktuális információkról a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalon tájékozódhatnak. A közlekedéssel kapcsolatban pedig a www.police.hu és a www.kozut.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Kapcsolódó cikkeink