Öntözésfejlesztésre is pluszpénzt ad a kormány

Téma: 

Az agrártárca 100 milliárd forintos programmal indítja a nyarat: a már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák – közölte az agrárminiszter a Magyar Nemzettel.

 

A szerdai lapszámban megjelent interjúban Nagy István úgy fogalmazott, hogy „a legkisebbek kezét sem engedik el”: már folynak az előkészítési munkálatai annak az 5,5 milliárd forintos új konstrukciónak, amely a kistermelők előrelépését és a helyi piacok létrehozását támogatja.

MTI Fotó Sóki Tamás

A miniszter hangsúlyozta: a cél az, hogy a magyar élelmiszeripar megerősödve kerüljön ki a koronavírus-járvány okozta válságból.

Úgy vélekedett, hogy a mezőgazdaság nagyon jól vizsgázott a járvány idején.

Az agrárminiszter arról is beszélt, hogy a magyar gazdák sorsa a vásárlók kezében van.

Amikor a háromféle dobozos tej közül valaki egyet kiválaszt, akkor arról is dönt, hogy kinek a munkahelyét támogatja és kinek a gazdaságát erősíti. Nagyon fontos a tudatos vásárlás elősegítése” – mondta Nagy István a Magyar Nemzetnek.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Sóki Tamás

Kapcsolódó cikkeink

Tovább emelhetik a német nyugdíjkorhatárt

Az év elején bevezetett nyugdíjszabályok szerint Németországban 2030-ig fokozatosan 67 évre nő a kötelező nyugdíjkorhatár. Szakértők szerint azonban ez sem lesz elég a nyugdíjrendszer reformjára, az emberek ugyanis egyre tovább élnek.

MTI Fotó Kelemen Zoltán Gergely

Meg kell állítani a modern kori migrációt, meg kell védeni a határokat - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. A politikus reméli, az október kvótareferendumon minél többen nemet mondanak a kényszerbetelepítésre.

MTI Fotó Illyés Tibor

David Cameron brit miniszterelnök bukásával egy folyamat kezdődött Európában – vélik elemzők. Vezető politikusok kényszerültek sorban lemondásra, hatalomváltásra került sor az Egyesült Államokban – és minden jel arra utal, hogy ez még csak a kezdet....

MTI Fotó Máthé Zoltán

Az EP javaslata szerint hat hónappal hosszabbodna meg a gyűjtési időszak azon kezdeményezéseknél, amelyek esetében a támogató nyilatkozatok gyűjtése 2020. március 11-én már folyamatban volt.

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente