Operafesztivál: jövőre a plusz jel kap nagyobb hangsúlyt

Téma: 

A miskolci operafesztivál repertoárjában jövőre a plusz jel kap nagyobb hangsúlyt
A következő évben nem társszerző, vagy szerzők jelennek meg a "Bartók + ..." Miskolci Operafesztiválon, hanem a plusz jel kap majd nagyobb hangsúlyt a rendezvénysorozat kínálatában - mondta Kesselyák Gergely, a fesztivál igazgatója vasárnap a "Bartók + Puccini 2012" Miskolci Operafesztivál zárónapján. Felidézte, hogy az ez évi rendezvény előtt arra kérte az opera kedvelőit, a miskolciakat, szavazzanak a lábukkal, jöjjenek el, nézzék meg a programokat, és már a létszámból is tudni fogja, mennyire tetszettek azok. Puccini Tosca című operájának az avasi kilátónál tartott ingyenes, szabadtéri előadására négyszáz széket helyeztek ki, ehhez képest több ezren látták az előadást.
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

Jön az enyhülés: plusz tíz fok is lehet

A jövő héten változékony, enyhülő idő várható: lehet havazás, eső, ónos eső is, de a hét második felében már plusz 10 fok körüli maximumokra is számítani lehet.

http://fokert.hu/

 A hétvégén ónos esőre, havazásra is számítani lehet, de ezzel együtt melegszik is az idő. Helyenként plusz 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Fesztiválszövetség a minősített európai fesztiválok sorába választotta a Bartók Plusz Miskolci Operafesztivált.

A jövő héten melegszik az idő, karácsonykor plusz 10-12 fok is lehet

A jövő hét elején még marad a borult, párás, ködös idő, december 24-én néhol hószállingózás is lehet, de karácsony első napján melegedés várható, helyenként 10-12 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet, és a hét második felében inkább esőre kell számítani – derül ki...

2020. november 30., hétfő, András,Andor