Orbán: Az „európai egyesült államok” egy bevándorlókontinenst jelentene

Téma: 

Az „európai egyesült államok” létrejötte azt jelentené, hogy „nekünk egy bevándorlókontinensünk lesz” bevándorlóországgá tett Magyarországgal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Magyar Tudományos Akadémián, az Igazságügyi zsebtörvénytár című kiadvány bemutatóján.

A kormányfő szerint a tagállami jogok visszaszorítására és egy „európai egyesült államok” létrehozására irányuló szándékokat lehet észrevenni például az olyan kísérletek mögött, mint az alapító szerződésben sehol sem szereplő úgynevezett csúcsjelöltrendszer bevezetése.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Azzal, hogy az Európai Bizottság nyíltan politikai testületként tüntette fel magát, feladta elvi semlegességét, ez azonban az EU-n belüli együttműködés lerombolásához vezet, mert intézményesíti a kettős mércét: mindig a nagyobbak javára és a kisebbek rovására – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: az „Európai Bizottság mint a szerződés őre” elvnek a felborítása alapjaiban rázza meg az európai intézményrendszert.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mohai Balázs

Jelenleg jól van beállítva a koronavírus-járvány elleni védekezés szintje, és minden változtatás kockázatot jelentene, ezért ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy van – mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.Ha tartjuk az eddigi életstílust, akkor nem...

Lavrov: orosz állampolgárok megtámadása Oroszország megtámadását jelentené.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ma először jelentette ki nyíltan, hogy orosz állampolgárok megtámadását Moszkva Oroszország megtámadásának tekintené.

A 2009-es adórendszer visszaállítása csaknem kétmillió embernek jelentene adóemelést.

2021. január 16., szombat, Gusztáv