Orbán Balázs: kétezernél több települést érint a falusi csok

Téma: 

Több mint 2000 települést érint a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

Orbán Balázs közölte: az intézkedés célja, hogy növeljék a legkisebb települések lakosságmegtartó képességét.
 
Shutterstock
 

Ezek a falvak a rendszerváltozás óta nem kapták meg azt a támogatást és segítséget, amelyre szükségük van. A kormány ezen kíván változtatni a Magyar falu programmal is, amelynek része a falusi csok – tette hozzá.

A kormány ennek révén nemcsak az új lakások építését támogatja, hanem a már meglévő ingatlanok felújítását, korszerűsítését is – mondta.

A tervek szerint a falusi csokra 25 milliárd forint áll majd rendelkezésre, de a kormány az igényektől függően kész bővíteni a forrást – közölte az államtitkár.

Forrás: MTI

Kép: Shutterstock

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Attila

Közzétette a kormány honlapján azoknak a magyarországi településeknek a listáját, ahol elérhető lesz a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok).

MTI Fotó: Beliczay László

Van rá esély, hogy a falusi vendégfogadók is kikerülnek az online pénztárgép használatára kötelezett vállalkozások köréből - tudta meg a Napi Gazdaság a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének alelnökétől.Szabó Géza az újság szerdai cikke szerint...

MTI Fotó: Krizsán Csaba

A használt lakások vásárlásához, bővítéséhez biztosított családi otthonteremtési kedvezményének (csok) januárban életbe lépett módosításai hatására minimálisan ugyan, de nőttek az érintett ingatlanok négyzetméterárai.

2020. szeptember 29., kedd, Mihály