Orbán: Ha bevándorlóországgá válunk, hanyatlás lesz

Téma: 

Orbán Viktor miniszterelnök szerint ha Magyarország nem válik bevándorlóországgá, akkor fejlődni fog, ellenkező esetben viszont „visszalépés, hanyatlás, megtorpanás” lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint ahhoz, hogy Magyarország bármire képes legyen az elkövetkező négy évben, nem szabad beengedni Magyarországra egyetlen migránst sem, meg kell védeni a határkerítést, ki kell fizettetni Brüsszellel az árát – minimum a felét, ez 140 milliárd forint –, és a nemzetbiztonsági kockázat miatt ki kell tiltani az országból mindenkit, aki bevándorlásszervezéssel foglalkozik.

MTI-fotó Koszticsák Szilárd

Elérhető a 4 százalékos növekedés

A kormányfő kedden a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című budapesti gazdaságpolitikai fórumán azt mondta: ha sikerül megvédeni az országot, akkor reálisan elérhető minden évben a 4 százalékos gazdasági növekedés, 2022-re pedig a teljes foglalkoztatottság. Magyarország továbbá képes lehet arra, hogy évente emelkedjen a minimálbér, 4 százalékos bővüléssel pedig minden évben lehet nyugdíjemelés és nyugdíjprémium, megőrizhető a nők 40 évnyi munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetősége, és újra emelkedhet a családoknak járó adókedvezmény – sorolta.

Hozzátette: 2018 és 2022 között minden évben csökkenthetők lesznek a munkáltatói adóterhek is, a cél, hogy a magyar munkaadói járulékterhek legyenek a régióban a legalacsonyabbak.

Emellett a Modern falu program idei meghirdetésének szükségességéről is beszélt a miniszterelnök.

Ezenfelül több közép-európai infrastrukturális beruházást felvázolt: a Budapest–Belgrád vasútvonal mellett a Budapest–Varsó és a Budapest–Kolozsvár közötti gyorsvasutat. Továbbá célul tűzte, hogy a következő ciklusban autópálya érje el Kassát Miskolc felől, Pécs irányából pedig a horvát határt.

Előadásában külön kiemelte, hogy nem lesz választási költségvetés, a hiány mindenképpen 3 százalék alatt marad, de a legvalószínűbb a 2,4 százalékos mérték betartása.

Ha Magyarország bevándorlóországgá válik, hanyatlás lesz

A miniszterelnök beszédében azt is mondta: ha Magyarország nem válik bevándorlóországgá, akkor fejlődni fog, ellenkező esetben viszont visszalépés, hanyatlás, megtorpanás lesz.

Jelezte, az Európai Unió új migránsszabályozási javaslata alapján Magyarországnak több mint 10 ezer embert kellene befogadnia, és a családegyesítést is beleszámolva – 20 ezer emberrel kalkulálva – ez évi 90 milliárd forintos költséget jelentene az országnak.

„Brüsszelben a kárunkra trükköznek”

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország ma azért teljesít jobban, mert nem hagytuk, hogy a döntés szabadságát elvegyék tőlünk, ugyanis ha a fontos nemzeti kérdésekben nem mi döntünk, hanem Brüsszel vagy az IMF, akkor bajban leszünk.

A 2010 óta elért eredmények közé sorolta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) „hazaküldését”, az IMF- és az EU-hitel visszafizetését, a 3,8 százalékra csökkent munkanélküliséget, a 2010-hez képest 736 ezerrel több munkahelyet, a karnyújtásnyira lévő teljes foglalkoztatottságot, a hatodik éve 3 százalék alatt lévő hiányt és – bár „Brüsszelben a kárunkra trükköznek” – az államadósság-csökkenést.

A munkanélküliséggel kapcsolatban közölte: ha ő visel felelősséget a következő kormányzatért, azt várja a gazdaság irányítóitól, hogy Magyarország legyen – Csehország mögött – a második legalacsonyabb munkanélküliséggel rendelkező európai állam.

A családok támogatásából kiemelte a széles körben ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyveket, valamint a bölcsődei és óvodai férőhelyek számának növekedését. Azt mondta: a kormány a multikkal és a bankokkal fizetteti meg a demográfiai fordulatot és a családtámogatási rendszert.

A politikai stabilitás a sikeres gazdaságpolitka alapja

A gazdasági élet jelenlévő szereplőihez szólva Orbán Viktor úgy fogalmazott: a kormány az elmúlt években nem az IMF-re épített, nem keresett külföldi modelleket, és nem fogadott el semmilyen fenyegetést. Ehelyett megállapodott a munkaadókkal és szakszervezetekkel, és így a minimálbér 2010-hez képest 90 százalékkal, a garantált bérminimum pedig a duplájára nőtt, megkétszereződött az egészségügyi szakdolgozók, szakorvosok bére, a pedagógusoké, rendőröké és katonáké pedig másfélszeresére emelkedett – közölte.

Kitért a politikai stabilitás kérdésére is, szerinte ugyanis ez a sikeres gazdaságpolitika alapja. A politikai stabilitás azonban nem azt jelenti – magyarázta –, hogy erős a kormány és a parlamenti többség, ez ugyanis csak a megjelenési formája. A lényege valójában abban áll, hogy egy adott ország polgárai úgy érzik, megkapják, amit méltányosnak tartanak maguknak – mondta, ezek közé sorolva, hogy mindenki dolgozhasson, hogy a családokat támogassák, és mindenki megkapja a tiszteletet.

Összegzése szerint a magyar modell négy pillére a versenyképesség, a munkaalapú gazdaság, a demográfiai és az identitáspolitika.Beszédében a jegybankelnököt és több miniszterét, államtitkárát is méltatta a kormányfő. Szerinte szerencsés az ország, hogy Matolcsy György vezeti a nemzeti bankot, hogy Varga Mihály a nemzetgazdasági miniszter és hogy Pintér Sándor a belügyminiszter.

„Örülhetünk annak is, hogy fiatal titánt találtunk a külügy élére – Szijjártó Pétert –, aki a miniszterelnök szerint még hosszú ideig képes magyar szívvel, európai kitekintéssel is higgadtan képviselni az országot” – mondta Orbán Viktor.

„Meg fogják látni, jelentősége van annak, hogy úgy látom, megtaláltuk azt a hölgyet Novák Katalin személyében, aki a demográfiai fordulathoz szükséges kormányzati politikát a következő években képes lesz összeilleszteni, és talán le is vezényelni” – fogalmazott.

Végül a résztvevőknek új szövetséget ajánlott.

Minden magyar vállalkozónak fontos ugyanis – mondta –, hogy a következő kormány gazdaságpolitikája a magyar vállalkozások érdekeit képviselje, „ennek alfája és ómegája nemzeti függetlenségük megvédése”.

Azt kérte a jelenlévőktől, segítsenek megvédeni Magyarországot, a szuverén magyar adópolitikát, a külföldi érdekektől, befolyásolástól független kormányzást. „Önökön is múlik, hogy egy idegen politikai és gazdasági érdekeket képviselő bábkormány vagy független, nemzeti kormány fogja vezetni Magyarországot” – zárta szavait.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára szerint "másként nem is nagyon képzelhető el a tiltott határátlépés, mint ennek a határzárnak a megrongálásával", tehát azt csak úgy akadályozhatják meg, ha annak megrongálását büntethetővé teszik.Elegendő...

MTI/EPA/Pete Summers

A brit miniszterelnök szerint csak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló jelenlegi megállapodástervezettel képzelhető el az Egyesült Királyság zökkenőmentes kilépése az Európai Unióból.

Forgalomkorlátozás lesz szerdán Miskolc több pontján. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az Irány Televízió szerkesztőségét, hogy
15.00 – 16.00 óra között időszakosan lezárják az Ifjúság utat a Fényi Gyula tér irányába.

2020. július 10., péntek, Amália