Orbán: a közmunka volt az elmúlt négy év legnagyobb jótéteménye a romáknak

Téma: 

A közmunka volt a legnagyobb jótétemény a roma közösség számára az elmúlt négy évben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón, miután megbeszélést folytatott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével, Farkas Flóriánnal.

    A kormányfő megerősítette, hogy az európai - és a hamarosan Magyarországon is jelentkező - munkaerőhiányra nem a bevándorlást, hanem a rejtett tartalékok mozgósítását tartja megoldásnak, márpedig Európa és benne Magyarország legnagyobb rejtett tartaléka szerinte a roma közösség.    Orbán Viktor azt is mondta, tervei szerint az önkormányzati választás után miniszterelnöki biztosi munkára kéri fel Farkas Flóriánt, hogy "istápolja" a roma közösséget.    Farkas Flórián a tájékoztatón közölte, a felkérést elfogadja.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

Joe Reisigl/Atlanta Magazine

Elkészült Szőke Gábor Miklós 12,5 méteres sólyomszobra, amit az amerikai Atlanta Falcons csapatának készített.

A világ legnagyobb szállítóhelikoptere landol Debrecenben

Kora reggel a Budaörsi reptéren levegőbe emelkedik 12 fős személyzettel a Fehéroroszországból érkezett Mi-26 helikopter.

Az ország legnagyobb járása, a miskolci hivatalát adta át szerda délután Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

 A Népkert ad otthont szeptemberben az ország legnagyobb sörfesztiváljának

Az ország legnagyobb sörfesztiválját rendezik meg Miskolcon müncheni példára szeptember 6-9-éig, hangzott el a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón pénteken.

2019. június 21., péntek, Alajos,Leila