Orbán: lassan egy erős országgá válunk, az erőnket érdemes is megmutatni

Téma: 

Nagy megtiszteltetés ugyanakkor jelentős kihívás is Magyarországnak az úszó világverseny megrendezése - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a balatonfüredi junior nyíltvízi világbajnokságon.

 

Orbán Viktor hozzátette: az ország gazdasági helyzete ma már megengedi, hogy minden fórumon megmutassuk teljesítményünket. Egy erős ország képes világszínvonalú programokat megvalósítani.

„Magyarországnak minden lehetséges terepen növelni érdemes a presztízsét, s most, hogy kicsit jobb erőben vagyunk, lassan egy erős országgá válunk, az erőnket érdemes is megmutatni. Szerintem az a dolog, hogy 40 nap alatt szervezünk meg egy ilyen versenyt az komoly erőpróba, és úgy látom, hogy ezt kiálltuk” – mondta Orbán Viktor.
 
-mti-

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Vajda János

Levonulóban van az árhullám a borsodi folyókon – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A heves esőzések a Bodrog vízgyűjtőjét is érintette, a magyar szakaszon az első fok szintje alatti vízállások kialakulása várható.

Továbbra is kritikus az árvízi helyzet az Elba kelet-németországi szakaszán, Szászországban lassan csökken a folyó vízállása, Szász-Anhalt tartományban pedig történelmi csúcsra emelkedett szombat reggelre.

Lassan megszűnik a hőség

Az idokep.hu internetes portál előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos idő várható, a délutáni órákban főként a Dunától keletre számíthatunk záporokra, zivatarokra. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik.

MTI Fotó Vajda János

A hazai borvilágban világszenzációként emlegetik hogy elkészült az első magyar fajta specifikus borospohár, a Tokaji Furmint pohár. A hazai borász szakmai tudásával és tapasztalatával járult hozzá ehhez az elegáns, és egyedi forma megalkotásához.

...
2020. november 24., kedd, Emma