Orbán: A legfontosabb politikai kérdésekben egyetértés van Brazília és Magyarország között

Téma: 

A migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

 

A megbeszélésen elhangzott: Magyarország és Brazília fontos politikai és stratégiai kérdésekben hasonló álláspontot képvisel.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A migráció ügyében Brazília és Magyarország például nemet mondott a globális migrációs csomagra. Mindkét ország fontosnak tartja a keresztény értékek és a nemzeti érdekek képviseletét a külpolitikában, egyben elutasítja a magukat civil szervezeteknek álcázó NGO-k nyomásgyakorlását.

A gazdasági együttműködés fejlesztésére elsősorban a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az egészségipar területén van mód, de szorosabb lesz a kutatás-fejlesztési együttműködés, és Magyarország növeli a brazil diákoknak biztosított ösztöndíjak számát is – hangzott el a találkozón.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

A vállalkozók a kormány legfontosabb szövetségesei, akik maguknak és másoknak is képesek munkát adni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhelyen.

(MTI/AP/Markus Schreiber)

Hétfő este Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, egy kamion belegázolt a tömegbe – a támadásban 12 ember meghalt és 48 megsebesült, köztük 18 súlyosan.

 

2019. augusztus 19., hétfő, Huba