Orbán: megvan a harmadik győzelmünk

Téma: 

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási sikerével "megvan a harmadik győzelmünk", Budapesten pedig "több mint kétharmadunk van" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP önkormányzati választási eredményváró rendezvényén, a budapesti Bálna előtt felállított színpadon.

 

A kormányfő a szimpatizánsaik és kormánypárti politikusok előtt tartott beszédében úgy fogalmazott: a választás eredményének lényege, hogy Magyarország győzött, "győzött az összefogás, az együttműködés és az egység", és "alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".

Hangsúlyozta, önkormányzati választási sikerükkel megvan a kormánypártok idei harmadik győzelme az országgyűlési és az európai parlamenti szavazás után. Szavai szerint most ismét megtanulták, hogy nincs nagyobb erő az együttműködésnél, és három választási sikerrel a hátuk mögött azt mondhatják, hogy "Magyarország erős ország, mert mindegyik választáson képes volt Európában is párját ritkító összefogást teremteni".
 
Orbán Viktor kijelentette: az elmúlt négy évben visszaadták a reményt Magyarországnak, az elkövetkező négy évben pedig naggyá fogják tenni az országot. Mint mondta, számukra a győzelem nem pozíciót jelent, hanem jogot arra, hogy még többet dolgozhassanak. Budapestről szólva a miniszterelnök kifejtette: a Fidesz-KDNP több mint kétharmadot szerzett, hiszen jelen állás szerint a 23 kerületből 17-nek lehet kormánypárti polgármestere.Orbán Viktor beszédében gratulált a Fidesz-KDNP újraválasztott főpolgármesterének, Tarlós Istvánnak, akihez fordulva azt mondta: az elmúlt évek bebizonyították, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és aligha lehet nagyobb megtiszteltetés, mint ha valaki a nemzet fővárosának életét irányíthatja."A mi egységünket valójában egy nagy közös szenvedély tartja össze", amelynek a neve: Magyarország. "Szolgáljuk hát szorgalmasan és alázattal! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta néhány perces megszólalását a kormányfő.A Bálna rendezvényközpont előtti színpadon ott volt Tarlós István mellett Kövér László házelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője, Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és Gyürk András fideszes európai parlamenti képviselő is.

Kapcsolódó cikkeink

Megvan a londoni olimpia első magyar érme

A legfontosabb: megvan a londoni olimpia első magyar érme, a 48 kilós Csernoviczki Éva szerezte. Napra pontosan húsz éve Kovács Antal győzelme után megvan az újabb magyar dzsúdóérem, a női szakág pedig az első érmét szerezte az olimpiák történetében.

Reuters/Jeremy Lee
Komoly meglepetéssel ért véget a riói olimpia első döntője, miután női légpuskában a mindössze 19 éves amerikai Virginia Thrasher diadalmaskodott.
 
MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A mai nap folyamán sajnos életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

2021. március 2., kedd, Lujza