Orbán revánsot akar venni Trianon miatt

Téma: 

Vlagyimir Putyin a magyar miniszterelnököt használja fel Európa megosztására egy román jobboldali napilap szerint.

Az autonómiatörekvések kapcsán a lap azt írja, Putyin célja az, hogy Orbánnal polgárháborút robbantasson ki. „Ha van Európában Ciprasznál is feketébb bárány, akkor az Orbán Viktor” – szögezte le az Evenimentul Zilei szerzője, „A budapesti kis-Putyin etnikai bombát élesít Európa közepén” című cikkében. Az író úgy véli, Orbán arrogáns, megalomániás, autoriter személyiség és expanzív nacionalista, akit ugyanúgy a revánsvágy fűti, mint mesterét, Vlagyimir Putyint.

Míg Putyin a Szovjetunió 1991-es felbomlása miatt, Orbán Viktor Trianon miatt akar revánsot venni, ezért követel nyíltan etnikai autonómiát a külhoni magyaroknak, és posztol Nagy-Magyarország és Székelyföld jelképeket Facebook-oldalán – írja az a román lap. A cikk végkövetkeztetése az, hogy „ahol a Nagy-Oroszország és Nagy-Magyarország érdekei találkoznak, ott puskaporszag van“.Az orosz elnök számára Magyarország vonatkozásában „semmi sem értékesebb“, mint a magyar kérdésben rejlő „robbanási potenciál“.MTI

 

 

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Az osztrák védelmi miniszter kizárta, hogy Ausztria részt vegyen a Franciaország és Németország által elképzelt európai haderő működésében.

MTI Fotó Soós Lajos

1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést, aminek következményeképp a magyar állam elveszítette ezeréves területének nagy részét, és több millió magyar került idegen országokba úgy, hogy nem hagyta el szülőföldjét.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke elmondta: 2020-ban beléptünk a rendszerváltoztatást követő átmeneti időszak utáni húsz év második évtizedébe. Az elsőt, a 2010 és 2019 közötti tíz évet jól használtuk fel nemzeti céljaink elérésére.

MTI Fotó Rosta Tibor

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

2020. július 4., szombat, Ulrik