Orbán Viktor: A gazdaságvédelmi akciótervet, a beruházásokat és a munkahelyteremtést kell szolgálnia a költségvetésnek

Téma: 

A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni. Ezt a célt kell szolgálnia a 2020-as és a 2021-es költségvetésnek, valamint a gazdaságvédelmi akciótervnek is, melynek legfontosabb eszközei az állami munkahelyteremtés, a beruházások támogatása és az állami fejlesztési programok, bértámogatás a veszélyeztetett munkavállalóknak, adócsökkentés a munkahelyek megtartásáért, akár nullaszázalékos hitel a vállalkozóknak, valamint megtörténik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is – sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

Forrás: MTI

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a győri Audi-gyárban, ahol hétfőtől a motor– és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben folyik.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az idei év történelmi feladat elé állította az európai országokat, meg kell védeni a keresztény kultúrát - emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők szombati számában megjelent írásában, amelyben azt is hangsúlyozta: "nem akarjuk, hogy a szentestét csak...

MTI Fotó: Mohai Balázs

A kormányfő a brókerügy tapasztalatai mellett a pénteki 180 percben beszélt a tapolcai választásról, a készülő 2016-os költségvetésről, a szakképzés átalakításáról és az ukrajnai helyzetről is.

 

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert