Orbán Viktor: Kormányzati segítség kell a gazdaság újraindításához

Téma: 

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a győri Audi-gyárban, ahol hétfőtől a motor– és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben folyik.

 

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához – még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is – kell kormányzati segítség. Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra – fejtette ki Orbán Viktor kormányfő, aki a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez.

Az Audi-gyárért is küzdeni kell – hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy „a válságot nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve fogunk kikerülni belőle”, és ennek része lesz „az Audi nevű sikersztori” folytatása.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a...

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Az idei év történelmi feladat elé állította az európai országokat, meg kell védeni a keresztény kultúrát - emelte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Idők szombati számában megjelent írásában, amelyben azt is hangsúlyozta: "nem akarjuk, hogy a szentestét csak...

MTI Fotó: Mohai Balázs

A kormányfő a brókerügy tapasztalatai mellett a pénteki 180 percben beszélt a tapolcai választásról, a készülő 2016-os költségvetésről, a szakképzés átalakításáról és az ukrajnai helyzetről is.

 

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert