Orbán Viktor kutyájával állt ki az állatok védelme mellett

Téma: 

A magyar miniszterelnök Nárcisz nevű kutyáját egy nap megtámadták a felcsúti ház kertjében, a kuvasz fél szemére megvakult. Ma már jobban van, nemrég kölykei is születtek, de az átélteket miatt a kormányfő úgy döntött: ő is kiáll az állatvédelem ügye mellett - írja a Blikk online kiadásában. Szombaton tüntettek az állatvédők Budapesten, további törvényi szigorítását követelve az állatkínzások ügyében.

A miniszterelnök a Facebookon osztotta meg kutyája fényképét, ezzel is jelezve: kiáll azok mellett, akik szót emelnek az állatokkal szembeni brutalitás ellen - írt a blikk.hu szerdán.

Forrás - FacebookA megjelent írás szerint Nárcisz, a kuvasz hat éve van Orbán Viktorék mellett. Egy nap, amikor a miniszterelnök és családja hazaérkezett felcsúti házukba, azt látták, hogy a kutya vérbe fagyva fekszik a kertben. Gyakorlatilag szétverték a fejét valamilyen eszközzel, csoda, hogy egyáltalán túlélte a támadást.A Blikknek azt nyilatkozta Orbán Viktor, hogy gyorsan cselekedtek. - Azonnal bevittük a klinikára, ahová korábban is jártunk vele. Szó szerint élet-halál között volt, egyik szemét kiverték a támadók. Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni és azóta is velünk van, bár mind a mai napig látszanak a támadás nyomai többek között a járásán is.Szeme elvesztését Nárcisz, úgy tűnik, mostanra már megszokta, legalábbis együtt tud élni vele, ráadásul nemrégiben tucatnyi kölyke született - olvasható a blikk.hu-n.Megvizsgálják a tüntetők kéréseitA miniszterelnök - mint azt a Blikk-nek elmondta - mindig is magáénak érezte az állatvédelemkérdését, nem csupán azért, mert a Nárcisszal történtek miatt személyesen is érintett. A bulvárlap információi szerint az állatvédők hétvégi demonstrációja után felszólította az igazságügyi minisztert, hogy mérlegelje az állatvédők kéréseit és tegye meg a szükséges lépéseket.Forrás: hirado.hu, BlikkKép: Orbán Viktor Facebook oldala

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Az Európai Parlament Lengyelországot elítélő határozatának nincs ténybeli alapja – közölte Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő azt írta: Magyarország egyértelműen és szilárdan kiáll Lengyelország mellett – hangzott el az M1 Híradójában.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

„A 2019-es európai parlamenti választást megnyertük” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében, a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Egyetértését fejezte ki Orbán Viktor migrációs politikájával Ludwik Dorn egykori lengyel belügyminiszter, aki a TVN24 lengyel hírtelevízió péntek reggeli műsorában az Európai Unió "egyetlen európai" politikusának nevezte a magyar kormányfőt.

hirado.hu

Németországban már többen vannak a magyar fizikai határzár támogatói, mint az ellenzői.

2021. január 23., szombat, Zelma,Rajmund