Orbán Viktor: „Nincs módunk középszerűnek lenni”

Téma: 

A történelem fittyet hány a jóslatokra, „beint” a liberális politika prófétáinak, a globalistáknak és a liberálisoknak– mondta pénteken, tizenkilencedik évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban. A kormányfő arra is kitért: nem tűrjük, ha mások akarják helyettünk eldönteni, mi végre vagyunk a világon. 

A 2016-os év a legkevésbé sem volt unalmas, és a 2017 még inkább érdekfeszítőnek ígérkezik. Volt és lesz izgalom, meglepetés, fejvakarás, homlokráncolás és szemeknek dörzsölése – kezdte tizenkilencedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A történelem fittyet hány a jóslatokra

A kormányfő kiemelte: a történelem fittyet hány a jóslatokra, a liberális politika prófétáinak, „beint” globalistáknak és liberálisoknak, (…) mindenkinek, aki azt hitte, tanította, terjesztette, hogy a globális, liberális világrend megváltoztathatatlan.

A történelem mi magunk vagyunk, mindannyiunk a húsvér valónkban, terveinkkel. Nem tűrjük, ha mások akarják helyettünk eldönteni, mi végre vagyunk a világon – mondta. Hozzátette: Változnak az idők, ezt tanúsítja a Brexit, a magyar népszavazás és az amerikai választás is.

A legsúlyosabb tétek forognak kockán

Mi, magyarok csak kapkodjuk a fejünket. Az eddigi udvarias világpolgárok, vezetők ma hazájuk megmentéséről, a nemzetükre törő fundamentalista migránsáradatról szónokolnak. Mi ütött beléjük? Innen nézve az ember azt gondolná, a jólét elvette az eszüket – folytatta beszédét a miniszterelnök.

A legsúlyosabb tétek forognak kockán, a nyugati népek úgy érzik, nemzedékekre eldőlhet mosta a sorsuk. Lesz-e joguk a saját kultúrájukhoz, meg tudják-e védeni az európai szellemi javakat, lesz-e joguk tanulni, gyarapodni, méltósággal megöregedni? Lesz-e félelem nélküli városi élet, biztonság? – sorolta.

A jövő árnyékot vet a jelenre az EU-ban

Az EU-ban a jövő most árnyékot vet a jelenre – hosszú és sötét árnyékot. Ezt ők mondják saját magukról, nem mi – szögezte le Orbán Viktor. Így folytatta: a hadállások 2016-ban éles kontúrral rajzolódnak ki. A nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály, a vezetők ellen. Az EU-ban ez azt jelenti, hogy mi, a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal, a kormányok a brüsszeli bürokratákkal – mondta.

Ma, 2017 elején a globalista politika urai maguk helyett a nemeteket hibáztatják, nem adják fel hadállásaikat, a népakaratot elfojtják. Ha nem a liberálisok nyerik a választásokat, akkor azt mondják, hogy ott nincs demokrácia; nem csoda, ha az EU-ban a szelepek előbb-utóbb felmondják a szolgálatot, az emberek fellázadnak, szavazataikkal kiakolbólítják a liberális elitet. Így áll a világ 2017-ben, télvíz idején – sommázta a miniszterelnök.

A magyarok lázadtak fel elsőként

Mi már túl vagyunk a lázadásokon, a mostaniak hozzánk képest elsőbálozók. Az elsők között építettük fel rendszerünket a mi észjárásunkból, a mi ösztöneikből, ez a nemzeti együttműködés rendszere. Hazaküldtük az IMF-et, megadóztattuk a bankokat és felszámoltuk a devizahiteleket. Fellázadtunk a munkanélküliség ellen, amiről azt állították, a modern piacgazdaságban együtt kell vele élnünk. Eltelt hét év, és már 700 ezer új munkahelynél tartunk. Letörtük az energiaszolgáltatók, Brüsszel és az ellenzék akaratát. Brüsszel kijelentette, hogy a migránsokat nem szabad és nem lehet megállítani. Mi megvédtük Magyarországot és mellesleg Európát is, eldöntöttük, kit engedünk be és kit nem – sorolta.

Képesnek kell lenni saját országunkat fenntartani

Így folytatta: képesnek kell lennünk arra, hogy a saját országunkat mi tartsuk fönn, mi működtessük. Mindenkire szükségünk van, a szakmunkásbért emelni kell. Egy nemzet, egy ország vagyunk.

A magyarok jövője, ideértve a diákokét és a nyugdíjasokét is, erősödik, fejlődik. Nem ajándékba kaptuk, ezért mi dolgoztunk meg, mind a tízmilliónyian.

Hamarosan elérjük a teljes foglalkoztatást. Személyesen el vagyok kötelezve amellett, hogy egy gyerek se nőjön fel úgy, hogy nem látja a szüleit dolgozni – mondta a miniszterelnök.

Öt súlyos kérdés

Idén a magyar politikának öt súlyos kérdésre kell választ találnia, öt nagy támadást kell kivédenie, ezért 2017-ben új nemzeti politikára lesz szükségünk – mondta Orbán Viktor.

Az idén Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, „az országok független energiapolitkája helyett központi szabályozást akarnak, amivel elvennék a tagállamok ármegállapítási jogát”. A kérdés, hogy megvédjük-e a rezsicsökkentést?

Európában, hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak, amíg ügyüket el nem bírálják. A kérdés, hogy mi őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?

A miniszterelnök kitért a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitására is. Nálunk is gondot okoz, külföldi pénzzel akarják befolyásolni a politikát. A kérdés, hogy engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek – tette fel a kérdést a miniszterelnök.

Soros György szervezetei azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat – folytatta –, azon dolgoznak, hogy letérítsék a magyar országgyűlést az emberek által kijelölt útvonalról.

2016-ban kiderült, hogy Brüsszel újabb és újabb gazdasági jogosítványokat akar magához venni a tagállamoktól. A kérdés, akarjuk-e és ha igen, képesek leszünk-e nemzeti hatáskörben tartani az adópolitikát, dönthetnek-e adócsökkentésről szabadon a nemzetek.

És végül fel kell készülnünk arra – folytatta a miniszterelnök – hogy Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat is. Számos ország, köztük mi is használjuk ezt a gazdaságfejlesztési eszközt. A kérdés az, hogy a nemzetek dönthessék-e el, hogy akarnak-e munkahelyteremtő támogatásokat, vagy ezt a jogot is átadják Brüsszelnek.

Orbán Viktor tizenkilencedik évértékelőjét tartotta ma. A rendezvényt 1999-ben amerikai példára honosította meg a miniszterelnök. A tavalyi beszéd kiemelt témája volt Európa menekültpolitikája; Orbán Viktor akkor úgy fogalmazott: a népvándorlást meg lehetne fékezni, a problémát viszont az jelenti, hogy Brüsszelből a védelem szándéka is hiányzik.

Forrás: hirado.hu

Kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint...

EPA

Kína globális játékos akar lenni, az Egyesült Államok pedig úgy érzi, itt az utolsó pillanat, hogy megállítsa Kínát – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 szombat reggeli műsorában.

Jónak lenni jó! - A közmédia tematikus napján folytatódik az adománygyűjtés

Ma egész napos műsorfolyamban mutatja be a Katolikus Karitász működését és támogatottjait a közmédia, amely Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában idén a karitatív szervezet számára gyűjti az adományokat.

hirado.hu

Magyarország szeretne véleményformáló központ lenni a keresztényüldözés elleni küzdelemben, erről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszélt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.

2020. június 3., szerda, Klotild