Országszerte emelkedhet a parlagfű pollenkoncentrációja

Téma: 

A következő napokban várhatóan tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja: országszerte elérheti a nagyon magas szintet, sőt az erősen fertőzött területek közvetlen környezetében extrém magas is lehet – közölte a tisztifőorvos

 

Mint kiemelte: a parlagfűre érzékenyek tünetei állandósulhatnak, illetve erősödhetnek. Így előfordulhat tüsszögés, nátha-jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, torok viszketés, torok-köszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet.

MTI Fotó Rosta Tibor

Azt írta: a tünetek enyhíthetők lefekvés előtti hajmosással, a gyakori, nedves ronggyal történő portörléssel, illetve sokat segíthet, ha az ágyneműt, különösen a párnahuzatot is gyakrabban cserélik.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Rosta Tibor

Kapcsolódó cikkeink

Több mint 2,5 métert emelkedhet a Duna szintje

A felmelegedés, az olvadó hó és az eső miatt több mint 2,5 méterrel emelkedhet meg a következő órákban a Duna vízszintje a folyó szlovákiai szakaszán – figyelmezetnek a meteorológusok hozzátéve: nincs mitől félni, ez még nem veszélyes.

 Hőség – A hét végéig marad a kánikula

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban országszerte 34-39 Celsius-fok lesz a jellemző, néhol még jövő vasárnap is 35 fok felett alakulhat a hőmérséklet, vagyis a hét végéig tarthat a hőség – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap az...

Nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat

A várható hőség miatt szombatra nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton késő délután viszont az előrejelzések szerint egy markánsabb hidegfront éri majd el az országot, és többnapos lehűlést hoz.

A következő napokban is folytatódik a meleg, nyárias idő, helyenként akár 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. De azért vasárnap az északnyugati határvidéken már zápor, zivatar is lehet.

 

2020. november 23., hétfő, Kelemen,Klementina