Ötmilliárdot kapnak a gazdák kárenyhítésre

Téma: 

Mintegy 5 milliárd forinttal enyhíti a tavalyi agrárkárokat a Földművelésügyi Minisztérium.

A kedvezőtlen időjárás miatt tavaly bekövetkezett agrárkárok enyhítésére a Földművelésügyi Minisztérium (FM) 5 milliárd forintot ad mintegy 3300 gazdának – közölte az FM csütörtökön az MTI-vel.

MTI Fotó

A gazdák a napokban kaphatják meg kárenyhítő juttatásukat. A tavaszi fagykárok és jégesőkárok voltak a legjellemezőbbek tavaly, így a károsultak az összes kifizetés közel 90 százalékát ezekre a káreseményekre veszik igénybe – tették hozzá.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Filep István

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők.

...
MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A választópolgárok – attól függően, hogy a fővárosban, megyei jogú városban, tízezer lakosúnál nagyobb vagy annál kisebb településeken voksolnak – két vagy három szavazólapon adhatják le szavazataikat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek vasárnapi választásán....

Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A tavaly elindult, új rendvédelmi illetményrendszer részeként idén öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, tehát folytatódik a rendőrök életpályaprogramja - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium (MB) személyügyi helyettes államtitkára Budapesten...

2020. július 10., péntek, Amália