Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma

Téma: 

Ötvenezerre nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 csatornán.

Az államtitkár elmondta, a 2010-ben megkezdett programnak köszönhetően már sok ezerrel sikerült növelni a bölcsődei férőhelyek számát. Hozzátette, az átalakított támogatási rendszer miatt a fenntartóknak, az önkormányzatoknak ma már nem annyira ráfizetéses üzemeltetni a bölcsődéket.
 
MTI Fotó Marjai János
 

Ezzel párhuzamosan jelentősen nőtt a bölcsődei dolgozók fizetése – mondta.

Az államtitkár a Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, azért volt szükség a bölcsődei rendszer megújítására, mert mind nagyobb az igény a bölcsődékre. A cél, hogy mindenhol megoldást tudjon kínálni a kormány ezekre az igényekre – tette hozzá Novák Katalin.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Marjai János

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó

Május 7-8-án tartja meg alakuló ülését az Országgyűlés, amely először a migrációt támogató civil szervezetek tevékenységét szabályozó Stop, Soros!

Szócska: az üzleti érdekek fölé emeltük a polgárok egészségének érdekét

"Meggyőződésem, hogy mindaz, amit a népegészségügy terén csináltunk, 3-7 év múlva meg fogja hozni az eredményét" - mondta az államtitkár.

Lemond a bolgár kormány a tömegtüntetések nyomán

Benyújtja lemondását Bulgáriában a Bojko Boriszov vezette kormány az országszerte napok óta tízezreket megmozgató kormányellenes tüntetések nyomán. A miniszterelnök ezt szerdán, a parlamentben jelentette be.

Huszonötmillió forintos bírságot szabott ki

Huszonöt millió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Shell Hungary Zrt.-re, mivel megtévesztette a fogyasztókat – közölte a versenyhatóság csütörtökön az MTI-vel. A Shell Hungary Zrt.

2019. július 23., kedd, Lenke