Óvatosságra int a katasztrófavédelem az erős szél miatt

Téma: 

Viharos szél miatt adott ki figyelmeztetést az egész országra a meteorológiai szolgálat. Ahogyan a múlt héten, úgy most is helyenként 100 km/h-s sebességű vagy még ennél is erősebb széllökések lehetnek.

 

Elsősorban a Dunántúlon kell szélviharra számítani. Már mintegy 150 helyre riasztották a tűzoltókat, főként fakidőlések, leszakadt faágak miatt kérik a segítségüket. Estére átmenetileg gyengül a szél, de kedd reggeltől ismét sokfelé lesznek erős széllökések. A katasztrófavédelem ezért fokozott óvatosságot kér mindenkitől – hangzott el az M1 Híradójában.

EPA

Budapest főpolgármestere fokozott figyelmet kér a közlekedőktől

Karácsony Gergely főpolgármester az autósokat és a gyalogosokat is arra kéri, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-t.

Kiemelték: az esetleg leszakadó ágak, hulló cserepek miatt körültekintően válasszanak parkolóhelyet. Fokozott óvatosságra van szükségük a mozgásukban korlátozottaknak, az időseknek és a kisgyermekkel közlekedőknek is.

A főpolgármester utasítására a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság folyamatos kapcsolatban van az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal – olvasható a közleményben.

Az aktuális vészjelzések folyamatosan nyomon követhetők a meteorológiai szolgálat honlapján

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján – tették hozzá.

Emlékeztettek: az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Budapestre és Pest megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél veszélye miatt.

Forrás: MTI, hirado.hu, M1

Kép: EPA

Kapcsolódó cikkeink

Két út egy-egy szakasza vált járhatatlanná árvíz, illetve vízátfolyás miatt hétfő délutánra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerkesztőségünket.

A kialakult időjárási viszonyok miatt több útszakasz járhatatlan.

A futóverseny miatt a terelve közlekedő járatok útvonala

Október 27-én vasárnap futóverseny kerül megrendezésre, emiatt 8:30-16:00-ig forgalomterelések és forgalomkorlátozások lesznek. A verseny miatt módosult útvonalon közlekednek a 14H-s, 20-as, 35-ös, 44-es, 11-es, 38-as és 21-es autóbuszok.

2020. augusztus 3., hétfő, Hermina