Óvoda mellett is trafikot nyitottak

Téma: 

Az, hogy iskolák mellett lesznek trafikok már egyáltalán nem ritkaság: a HVG.hu olvasóink rengeteg olyan településről számolnak be, ahol oktatási intézmények mellett nyílt dohánybolt. A trafiktörvény szerint ezt megtehetik a trafiknyertesek, pedig a kormány kommunikált célja a jogszabállyal éppen a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítása volt.

Budapesten a XIII. kerületben, a Pozsonyi úton az egyik trafikot egy iskola mellett sikerült megnyitni. A XI. kerületben a Bartók Béla út 27. szám alatti Gárdonyi Géza Általános Iskola mindkét oldalán nyílik egy nemzeti dohánybolt. A III. kerületi Zápor utcában az általános iskolával szemben lévő CBA-épületből választottak le az üzletnek egy részt. A III. kerületi Vörösvári úton az Első Óbudai Általános Iskolától kb. 20-30 méterre lesz trafik. A II.kerületi Budenz úton (a CBA épületéből leválasztva) 6 méterre nyílik dohánybolt a Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumtól. A XIV. kerületben az Egressy úton szintén az általános iskola 100 méteres körzetében lesz trafik.

Tiszalökön az általános iskolával szemben nyílt dohánybolt, az iskola főbejáratától nagyjából 30 méterre. A településen, ahol 6 ezer ember él, egyébként 3 dohánybolt kapott engedélyt, melyek a város központi részén 300 méteren belül találhatóak! Szentendrén is nyitnak dohányboltot a Ferences Gimnázium mellett körülbelül 10 méterre. Záhonyban a zeneiskolától körülbelül 50 méterre lesz trafik. Soltvadkerten, Magyarkeszin is az általános iskola közelében, Debrecenben pedig a Tóth Árpád Gimnáziummal szemben nyílik egy. Jászberényben az egyik általános iskola bejáratától 6 méterre nyílik trafik, a másik általános iskola bejáratától pedig 20 méterre.

Kapcsolódó cikkeink

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) legfrissebb adatai szerint az idén október 31-ig 78 610 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások a rögzített árfolyamú törlesztést vállaló deviza alapú jelzáloghitelesek igénylése alapján -...

A drogdílerek újabb frontot nyitottak.

"Mint ismert, az elmúlt évben országosan is elsőként – a Miskolci
Rendőrkapitányság kezdeményezte közbiztonsági érdekből a helyi
polgármesteri hivatalnál egy „emlék- és ajándék-, valamint dísztárgyak

Karddal raboltak ki egy trafikot Miskolcon

Karddal fenyegette meg Miskolcon egy trafik alkalmazottját egy férfi, aki a bevétellel elmenekült, ám elfogták - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t szerdán.Janasóczki Attila közlése szerint még február 13-án, az esti...

Azoknak az embereknek kell irányt mutatni, akikről sokan lemondanak. Csak így lehet megerősíteni Magyarországot - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára a szendrői városi szociális központ átadóján.

2020. július 4., szombat, Ulrik