Palkovics: Magyarország 2030-ra fenntartható pályára állhat

Téma: 

Az innovációs és technológiai miniszter szerint a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia megvalósításával Magyarország 2030-ra végleg olyan pályára állhat, amely fenntartható, az éghajlatváltozás negatív hatásaival szemben ellenálló jövőt biztosít.

Palkovics László kedden az Országgyűlésben a 2017-2030 közötti időszakra vonatkozó, 2050-ig kitekintést nyújtó második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló országgyűlési határozati javaslat általános vitájában közölte, a stratégia hozzájárul a Kárpát-medence életfeltételeinek, a vízkészleteknek, a termőföldeknek, az erdőknek és a változatos élővilágnak a tartós megóvásához. Ez nemzetstratégiai érdek – rögzítette.

MTI Fotó

Közös érdekünknek kell lennie – mondta – , hogy Magyarország klímapolitikai szempontból egy olyan előremutató, racionális pályára lépjen, amelyet „okos alkalmazkodásból indított piaci térnyerés és irányító szerep jellemez”. A miniszter szerint a stratégia elfogadásával Magyarország az elsők között lehet azon országok között, amelyek a párizsi klímaegyezménnyel teljesen kompatibilis stratégiát tesznek le az asztalra.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

Több mint százmillióan halnak meg, és a globális gazdasági növekedés a GDP 3,2 százalékával csökken 2030-ig, ha az emberiség nem fékezi meg a klímaváltozást - figyelmeztet egy tanulmány.

MTI Fotó Marjai János

Az Európai Bizottság múlt héten felosztotta a Párizsban vállalt kibocsátás-csökkentést a tagállamok között. Magyarország számára 7 százalékos csökkentést számoltak 2005-höz képest; amivel már megvagyunk, így akár még lazíthatnánk is.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

A közúti közlekedésbiztonságot érintő intézkedésekről és a magyar autó-motorsport fejlesztését célzó stratégiai kérdésekről egyeztetett munkavacsorán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével...

2021. január 16., szombat, Gusztáv