Palkovics: Több mint 110 ezer ember bértámogatására érkezett igény

Téma: 

Mostanáig már több mint 110 ezer ember bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében – közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Alsópáhokon.

Palkovics László a Kolping Hotel számára átadott munkahelyvédelmi támogatói okirat kapcsán beszélt arról, hogy a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus okozta járvány, de a kormány éppen ezen a területen lépett a leghamarabb.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

A munkahelyek megőrzését szolgáló bértámogatási lehetőségen felül tervezi a kormány egy olyan támogatási forma kidolgozását, amellyel ennek a szektornak az újraindítását is segíteni lehet, hiszen „a pincérnek és a szakácsnak akkor is ott kell lennie, ha csak két vendég van” – jelezte a miniszter.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkeink

A kép illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Az Erste magyarországi csoportjánál az elszámolás újabb szakaszában több mint 160 000 levelet adnak postára, a CIB csoport elszámolással érintett társaságai pedig mintegy 109 000 forint alapú, vagy deviza alapúnak nem minősülő deviza szerződéssel kapcsolatosan...

MTI Fotó Mohai Balázs

Képtelen követni a több mint egymillió bevándorló tartózkodási helyét a német bevándorlásügyi minisztérium. A tragikus számokból egyértelműen következik, hogy 130 ezer ember nem érkezett meg oda, ahol eredetileg elszállásolták volna.

MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A szigetország földrengés sújtotta délnyugati részén 12 ezernél több olyan épület van, amely lakhatatlan és összeomolhat egy újabb utórengésben - közölték szombaton a japán hatóságok.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesülnek a MÁV Zrt. és leányvállalatai közszolgáltatási feladataiban legnagyobb szerepet vállaló, nem vezető állású munkavállalói – közölte a társaság.

2020. július 5., vasárnap, Emese,Sarolta