Pályázatot hirdet 850 milliós értékben az MMA

Téma: 

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) 850 millió forintos összértékben nyílt pályázatot hirdet a kultúra és művészet területén dolgozó egyéni vállalkozó és adószámos magánszemélyek, valamint civil és egyéb gazdálkodó szervezetek részére, működési költségeik támogatására. A pályázat a koronavírus-járvány következményeinek enyhítését célozza a kulturális-művészeti területen. Az elnyerhető támogatás összege pályázatonként 300 000–500 000 forint.

A pályázat a koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítéséről szóló kormányhatározat alapján született. A beadványokat a kulturális vagy az MMA alapszabályában nevesített művészeti területen (építőművészet, film- és fotóművészet, iparművészet és tervezőművészet, irodalom, képzőművészet, népművészet, színházművészet, zeneművészet, művészetelmélet) fő tevékenységet végzők adhatják be – közölte az MMA szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó

Négyszázmillió forint áll rendelkezésre egyéni vállalkozók és állandó lakcímmel rendelkező adószámos magánszemélyek számára. A Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkezők esetén 135 millió, az azon kívüli magyarországi székhellyel rendelkezők esetén 265 millió forint. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. Az elnyerhető támogatás összege pályázatonként 300 000–500 000 forint.

Négyszázötvenmillió forint áll rendelkezésre gazdálkodó szervezetek számára: Budapesten és Pest megyében székhellyel rendelkezők esetén 150 millió, az azon kívüli magyarországi székhellyel rendelkezők esetén 300 millió forint értékben.

Az egy pályázó esetén legfeljebb 1,5 millió forintig elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összegének alapjául a pályázó szervezet előző évi árbevétele szolgál.

A pályázatokat mindkét esetben a beérkezési sorrendnek megfelelően, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig fogadják be.

A támogatási igény a http://tamogatas.mma.hu/Login linken keresztül, az MMA pályázati rendszerébe lépve nyújtható be. A budapesti és Pest megyei székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők július 31-től augusztus 14-ig, a Budapesten és Pest megyén kívüli magyarországi székhellyel (állandó lakcímmel) rendelkezők augusztus 17-től augusztus 31-ig adhatják be a pályázatokat.

A részletes pályázati kiírás a www.mma.hu honlapon, a Pályázatok menüpont alatt érhető el. A pályázattal kapcsolatban további információk a tamogatas@mma.hu e-mail-címen kérhetők.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó
 
Forrás: Miskolci Toborzó Iroda
 
A Magyar Honvédség pályázatot hirdet vadászpilóta képzésre.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. április 15.
 
Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Határozatlan idejű országos sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), mert az oktatási rendszer átalakításával kapcsolatban nem sikerült megállapodnia a kormánnyal - jelentette be a PDSZ elnöke.

MTI Fotó Marjai János

Vége a leépítéseknek a hitelintézeti szektorban; hétszáznál több állást hirdetnek a bankok - írja a Világgazdaság.

2020. november 30., hétfő, András,Andor