Pataky Péter: a korkedvezmény a bértárgyalások legkritikusabb kérdése

Téma: 

A korkedvezményes nyugdíj megszüntetése a legkritikusabb pontja a a kormány és a munkáltatók közötti bértárgyalások során - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke az MTI érdeklődésére, miután a keddi tárgyalási napon sem született megállapodás a vitás kérdésekről.

    Hozzátette: szerda reggel újabb kísérletet tesznek a megállapodásra.    "A helyzet nem lett könnyebb. A kormány nagyjából elhajtotta a követeléseinket" - jegyezte meg.    A korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatban Pataky Péter korábban kifejtette: a szakszervezetek tárgyalni szeretnének a rendszerről, mert azzal ők is egyetértenek, hogy nem kell megtartani a korábbi elavult rendszert, de helyette szerintük egy új szisztémát kellene kidolgozni, amelyben a valóban nehéz, egészségkárosító munkakörökben dolgozók előbb elmehetnének nyugdíjba.    A szakszervezetek a jövő évi bérekről szóló tárgyalásokba bevonták a korkedvezményes nyugdíj ügyét, a sztrájktörvény és a Munka törvénykönyvének módosítását, valamint ellenzik a cafeteria többlet adóterheit is, egy csomagban kezelve azokat.

 

mti

Kapcsolódó cikkeink

 Kultúr. Pataky Attila megkapta a lovagkeresztet

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország köztársasági elnöke megbízásából, Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át a...

MTI Fotó

A házelnök előzetes, a parlament honlapján közzétett napirendi javaslata alapján hétfőn megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Kálmán Andrásról (MSZP) és Barsiné Pataky Etelkáról (MDF, Néppárt-MDNP), továbbá a magyar ápolók napjáról.

A legfrissebb hírek szerint a Duna ma éjfélkor előreláthatóan 1230 centiméteren tetőzik Passaunál. Ezt követően lehet pontosabban tudni, hogy a folyó magyarországi áradása kapcsán mire lehet számítani.

A szombatra virradó éjszaka folyamán mintegy tízezer fogyasztónál állította helyre az áramszolgáltatást az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (ÉMÁSZ) Nyrt., a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint huszonnégy településen nincs még...

2020. február 22., szombat, Gerzson