Pintér: Az Európai Rendőrakadémia az első uniós intézmény, amelynek székhelye Budapestre került

Téma: 

Az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) az első uniós intézmény, amelynek székhelye Budapestre került - mondta a szervezet székházának átadó ünnepségén Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön.

A tárcavezető hangoztatta: tíz éven át biztosítják az Ó utcai műemlék épületet a CEPOL-nak, a munkakörülményeket és a megfelelő támogatást. A miniszter - mielőtt jelképesen átadta az épület kulcsait az akadémia főigazgatójának - azt mondta: a főváros szívében a székház kiváló helyszínen található és kiváló technikai eszközökkel van felszerelve.

Bánfi Ferenc, a CEPOL főigazgatója többek közt azt hangsúlyozta, hogy a bűnözés a 21. században csak határon átnyúló együttműködéssel győzhető le, ehhez pedig a rendészeti tisztségviselőknek felkészültnek kell lenniük. Azt mondta: a székházra az európai rendvédelmi közösség "alma matereként" tekint.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légikatasztrófa áldozatai emlékművének avatásán – közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője.

MTI Fotó Varga György

Ötven évvel ezelőtt ezen a napon landolt először Lufthansa gép Budapesten, az évforduló alkalmából szeptember 8-án Ferihegyre látogat a német légitársaság Airbus A350-ese, amely a légiipar legmodernebb szélestörzsű repülőgépe.

EPA

Tervezik Vlagyimir Putyin orosz elnök magyarországi látogatását - közölte a Kreml szóvivője szerdán Moszkvában.

 (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Judith Sargentini európai parlamenti (EP-) képviselő a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készíti – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára Budapesten, a minisztérium épületében tartott sajtótájékoztatóján.

2019. július 17., szerda, Endre,Elek