Pluszpénzt kapnak a háziorvosok, fogorvosok és védőnők

Téma: 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők.

A tárca egészségügyért felelős államtitkársága csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az előző évhez hasonlóan 10 milliárd forintot kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, ezen felül 2 milliárd forintot az alapellátásban dolgozó fogorvosok, illetve szintén 2 milliárd forint jut a védőnőknek. A pluszforrás az idén január 1-től jár, a pénzt az Országos Egészségbiztosítási Pénztár július 29-én visszamenőlegesen, egy összegben elutalta.

MTI Fotó Filep István

A háziorvosoknak és a házi gyermekorvosoknak praxisonként idén is átlagosan 130 ezer forinttal jut több havonta, míg a védőnők és az iskolai védőnői szolgálatok esetében 30-35 ezer, a fogorvosi praxisok esetében pedig 50-55 ezer forint havi többletbevételt jelent majd az emelés.

Hangsúlyozta, a kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy, a mostani döntés pedig újabb előrelépést jelent, amelyet a kormány az egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítása és az alapellátás megerősítése érdekében tett.

Közölték továbbá, hogy a kormány minden olyan béremelést támogat, amelynek megvan a gazdasági fedezete, és amely mögött a magyar gazdaság növekvő teljesítménye áll. A kormány az egészségügyi dolgozók számára minden, jogszabályban is vállalt béremelést, bérkiegészítést, támogatást teljesített és teljesít – olvasható a közleményben.

Az államtitkárság azt követően adta ki közleményét, hogy Tukacs István MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján érdemi forrásemelést sürgetett az egészségügyben, és 600 milliárdos többlettámogatást szorgalmazott.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó: Filep István

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A választópolgárok – attól függően, hogy a fővárosban, megyei jogú városban, tízezer lakosúnál nagyobb vagy annál kisebb településeken voksolnak – két vagy három szavazólapon adhatják le szavazataikat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek vasárnapi választásán....

MTI Fotó

Mintegy 5 milliárd forinttal enyhíti a tavalyi agrárkárokat a Földművelésügyi Minisztérium.

Januártól magasabb ösztöndíjat kapnak a doktoranduszok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A tavaly elindult, új rendvédelmi illetményrendszer részeként idén öt százalékkal emelkedik a rendvédelmi dolgozók bére, tehát folytatódik a rendőrök életpályaprogramja - mondta Zsinka András, a Belügyminisztérium (MB) személyügyi helyettes államtitkára Budapesten...

2020. július 6., hétfő, Csaba