Potápi: Csak az ott élők tehetik szabaddá és otthonossá szülőföldjüket

Téma: 

II. Rákóczi Ferenc szabadságharcának örök üzenete, hogy csak az ott élők tehetik szabaddá és otthonossá szülőföldjüket, mivel azt senki más nem teszi meg helyettük – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Budapesten.

 

Potápi Árpád János a Rákóczi Szövetségnek az Országház épülete előtt tartott ünnepi megemlékezésén felszólalva úgy fogalmazott, Rákóczi népszerűségét a mai celebek is megirigyelhetnék, az erdélyi fejedelem Kossuth téren álló szobrát ugyanis már több mint nyolcvan éve semmilyen történelmi vihar nem tudta elsodorni.

MTI Fotó Bruzák Noémi

II. Rákóczi Ferenc „nem egy egynyári sláger, nem egy ma divatos, holnap pedig már ódivatú személy”, hanem azon kevesek egyike, akiknek emléke teljesen össze tudja fogni a magyarságot – mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány az egész Kárpát-medencében minden fiatalt támogat a szülőföldön való boldogulásban, valamint abban, hogy szüleinél jobban tudjon élni. A résztvevők a rendezvény végén megkoszorúzták II. Rákóczi Ferenc szobrát.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Bruzák Noémi

Kapcsolódó cikkeink

Borús, ködös idő lesz. Gyenge szél, ónos szitálás, hó várható. Napközben is csak 0, -4 fok várható.

Foto:sziget.hu

Már csak 10 nap a Szigetig!

 

Gombagyűjtés – csak szabályosan!

Az esős időjárásnak köszönhetően még mindig jócskán van gomba a Bükkben és a Zemplénben. Ezekben a napokban is nagyon sokan mennek ki az erdőkbe, hogy szedjenek belőle kisebb-nagyobb mennyiséget.

 

AP
Már csak néhány óra van hátra a riói olimpia megnyitójáig, mely magyar idő szerint pénteken éjjel kezdődik. Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti az ünnepséget, melyen kétszázhat ország több, mint tízezer sportolója vesz majd részt.
2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin