Próbafutást kell végezniük a metrószerelvényeknek

Téma: 

Megkapták a típusengedélyt a hármas metró felújított kocsijai. Ugyanakkor az összes szerelvénnyel próbafutást kell végezni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Mint írták, a típusengedélyek alapján legyártott sorozatjárműveknek a gyártást és az üzemi teszteket követően ezer kilométeres tartampróbán kell igazolniuk, hogy alkalmasak a közlekedésre.

Az NFM emlékeztetett, hogy a tárca, mint vasúti közlekedési hatóság, január 10-én adta ki a típusengedélyt az orosz Metrowagonmash által átalakított vezérlőkocsira és közbenső kocsira.

A határozatok azonnal végrehajthatók, azok alapján a járművek átalakítása sorozatjárműként elvégezhető.

Tarlós István főpolgármester a Hír Tv műsorában korábban azt mondta, tavasztól sorozatban érkeznek majd Budapestre a felújított szerelvények.

Forrás: hirado.hu, MTI

Kapcsolódó cikkeink

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint: augusztus 31-ig kipostázta azokat a leveleket, amelyekben közel 31 ezer civil szervezetet tájékoztatott a személyi jövedelemadóból felajánlott összeg várható nagyságáról, és az ahhoz szükséges törvényi feltételekről.

Thürmer: Ki kell lépni az EU-ból!

Az EU "retteg", mert sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával nem bírja a versenyt, ezért nem érdemes EU-tagországnak maradni a továbbiakban, hanem fel kell ébredni és cselekedni kell - mondta Thürmer Gyula a Városligetben.

2019. június 24., hétfő, Iván