Próbára teszi az immunrendszert a gyorsan változó időjárás

Téma: 

Súlyos mínuszok, havazás, majd szinte tavaszi meleg és olvadás – meleg front, majd gyorsan érkező hidegfronti hatás. A jelenleg tapasztalható változékony téli időjárás próbára teszi az emberek, főleg az idősek és a gyerekek immunrendszerét. A frontérzékenyek számára pedig az elkövetkező napok sem hoznak enyhülést.

Pár napja még jeges és havas volt a Balaton partja, vasárnap azonban szinte nyoma sem volt a hónak, ragyogó napsütés fogadta a sétálókat.

Europress

Budapesten 4 napja még a hó nehezítette a közlekedést, mostanra azonban csak az egyre zsugorodó hófoltok emlékeztetnek az akkori havazásra. A gyors hőmérsékleti ingadozás és az időjárás változékonysága megviseli az embereket. A heves tüneteket az egymást gyorsan követő frontok okozzák.

Az elmúlt napokban egy melegfront vonult át az ország felett, hétfőtől azonban megint egy hidegfront jön, ami újabb megpróbáltatást jelenthet az erre érzékenyeknek. És ezzel még nem lesz vége, szerdán megint melegfront érkezik, a hét második felében akár 10-12 Celsius fok is lehet. A változékony időjárás és a légnyomás különbségek próbára teszik az emberek immunrendszerét is.

Ilyenkor gyakori a fejfájás, a vérnyomás ingadozás, de fáradékonyság és depressziós panaszok is jelentkezhetnek – mondta el Pintér Ferenc meteogyógyász. Kiemelte az immunrendszer gyengülését, ugyanis a nedves időszakokban a kórokozók sokkal könnyebben terjednek.

A szakember azt javasolja, a megfázásos betegségek elkerülése érdekében mindenki ügyeljen az elegendő C és D vitamin, valamint magnézium bevitelre, de sokat számít az  elegendő pihenés is.

Forrás: hirado.hu, M1

Kép: Europress

Kapcsolódó cikkeink

Vigyázzunk a szoláriummal- rákos megbetegedést okozhat és az immunrendszert is károsítja!

A bőrgyógyászok évek óta kongatják a vészharangot, hogy a szoláriumokat ésszerűtlenül használók súlyos veszélyeknek teszik ki magukat.

hirado.hu, M1 Kék bolygó

Paulownia, császárfa, oxyfa, smaragdfa - csak néhány név abból a fanemzetségből, amelynek egyes fajtái egyre népszerűbbek Magyarországon is.

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

Kétszer gyorsabban látta el pénzzel a lakosság az államot a vártnál. Fél év alatt teljesült az éves állampapír-kibocsátási terv.

2020. november 30., hétfő, András,Andor