Prőhle Gergely Pozsonyban

Téma: 

A Közép-európai Év programjáról és a szlovákiai magyarságot érintő aktuális kérdésekről egyeztetett Pozsonyban Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkár, aki a szlovák külügyi tárca munkatársain kívül a felvidéki magyarság politikai érdekképviseleteinek vezetőivel is találkozott.
A Külügyminisztérium helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva elmondta: útjának elsődleges célja a Magyarország által kezdeményezett Közép-európai Év programjának egyeztetése volt a szlovák külügyminisztériumban.
Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnöke a megbeszélés után az MTI-nek úgy nyilatkozott: a felvidéki magyarságot érintő legégetőbb kérdések kerültek terítékre, és szó esett az MKP decemberben esedékes tisztújító közgyűlésének előkészületeiről is.
Bugár Béla, a Híd-Most magyar-szlovák párt elnöke az egyeztetést követően azt mondta: a helyettes államtitkár látogatása elsődlegesen informális jellegű volt, az aktuális politikai helyzetet, valamint a párt következő választásokkal kapcsolatos elképzeléseit tekintették át.

Kapcsolódó cikkeink

Két éven belül bázis megnyitását tervezi Pozsonyban, és az onnan induló járatai utasforgalmának megduplázásával számol a Ryanair - jelentette be Michael O´Leary, a légitársaság vezérigazgatója a Milan Rastislav Stefánik repülőtér (BTS) vezetőségével folytatott...

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert