A rászoruló gyermekek idén is kapnak meleg ételt az őszi szünetben

Téma: 

Idén is mind a négy iskolai szünetben, tehát a hétfőn kezdődő őszi szünetben is kapnak meleg ételt a hátrányos helyzetű családok gyermekei – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

Felidézték: az önkormányzatoknak 2016. január 1-jétől kötelező gondoskodniuk minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről. A lehetőségről a jegyzők írásban tájékoztatják az érintett családokat, és kérésükre az önkormányzat megszervezi az étkeztetést. A kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat ad segítséget a szülőknek – tudatták.
 
MTI Fotó Illyés Tibor
 

Mint írták, a kormány idén 6,67 milliárd forintot különített el a szünidei étkeztetés költségeire, az összeg majdnem háromszorosa a nyári gyermekétkeztetésre 2010-ben fordított támogatásnak.

Az ingyenes szünidei étkeztetésnek köszönhetően 208 ezer gyermek részesülhet az iskolai szünetekben is napi egyszeri ingyenes étkezésben. Fontosnak tartják, hogy egyetlen érintett gyermek se maradjon le a lehetőségtől azért, mert a szülők nem kapnak róla információt, ezért a minisztérium folyamatosan tájékoztató levelekkel segíti, valamint monitorozza a kötelező önkormányzati feladat ellátását – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

A várakozások szerint a jövő heti, első tavaszi hosszú hétvégén országszerte telt házzal üzemelnek a hotelek – közölte a szállodaszövetség a Magyar Nemzettel a lap pénteki számában megjelent cikk szerint.

Illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő estétől kedd reggelig sokfelé várható talaj menti fagy.

Ismét élettel telt meg a Várkert Bazár

Ybl Miklós születésének kétszázadik évfordulóján átadták a Várkert Bazár megújult épületegyüttesét.

2020. január 18., szombat, Piroska