Rászoruló iskolásoknak gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Téma: 
Iskolakezdés együtt! címmel hirdetett országos adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek beiskolázásának támogatására. A 1353-as adományvonalon hívásonként és sms-enként 250 forinttal, valamint online a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes oldalon lehet támogatni a kezdeményezést.
 
A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat, emellett Budapesten és Pest megyében 120 helyen az Express Pay terminálokon keresztül is hozzá lehet járulni az akció sikeréhez - közölte a segélyszervezet csütörtökön az MTI-vel.
 
MTI
 
Az akció keretében segítséget kapó ezer gyermeket a segélyszervezet országos intézményhálózatának látóköréből választották ki, hogy mindegyikük személyre szabott és a szükséglete szerinti támogatást kaphasson. A hazai rászorulók mellett több száz kárpátaljai és erdélyi magyar gyermek is kap beiskolázási segítséget. A nehéz sorsú iskolásokat gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal támogatja szervezet, negyven hívás a 1353-as adományvonalra egy tanszercsomagot jelent.
 
Az augusztusi segélyakció mellett az Ökumenikus Segélyszervezet idén is vállalja, hogy a célként kitűzött 1000 gyermek 10 ezer forint értékben történő támogatásához szükséges 10 millió forinton felül beérkező pénzből az intézményeinek felzárkózási programjaiban résztvevő, mintegy 300 diákot támogatja egész évben.
 
A segélyszervezet felkérésére készült kutatásból kiderül, hogy az iskolás gyermeket nevelő válaszadók mintegy felének jelentős, nehezen megoldható kiadást jelent az iskolakezdés, további 8 százalék vállalhatatlannak nevezte a beiskolázással járó kiadásokat. A Kutatópont reprezentatív felmérése szerint a válaszadók 30 százaléka gond nélkül, önerőből fedezi a kiadásokat, 60 százalék más, jellemzően élelmiszervásárlásra fordítandó költségek csökkentésével oldja meg a beiskolázást.
 
A megkérdezettek 8 százaléka baráti, családi kölcsönöket, további 1 százalék hitelt vesz fel, hogy a legfontosabb tanévkezdéshez szükséges eszközök rendelkezésre álljanak az első becsengetésre.
 
Forrás: MTI
 
Kép: MTI

 

Kapcsolódó cikkeink

Kegyeleti megemlékezést tartottak szombaton, a hejcei légi szerencsétlenség hetedik évfordulóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Háromezerrel növeli a kormány a rendőrség létszámát a határőrizet megerősítése érdekében - jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációs államtitkár a szerdai kormányülés közben tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan