Rétvári: Brüsszel támadja a babaváró támogatást, miközben ömlik a pénz a migránsokra

Téma: 

Brüsszelben azt a támogatást, ami nem a migránsokat, hanem a magyar családokat segíti, kritizálják – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton újságíróknak.

 

Hozzátette: a magyar kormány számára elfogadhatatlanok a babaváró támogatás bevezetésének brüsszeli kritikái.

MTI Fotó Máthé Zoltán

Rétvári Bence ismertette, hogy Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását. Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy Brüsszel a migránskártyák kapcsán semmilyen versenyjogi korlátozást, kifogást nem emelt, holott az ilyen kártyákra érkező pénzt is bankokon keresztül utalják.

Ezt az államtitkár felháborító kettős mércének nevezte. „Jól látható, hogy egy olyan támogatást, ami nem a migránsokat, hanem a magyar családokat segíti, kritizálják” – fogalmazott.

Leszögezte, Magyarország elfogadhatatlannak tart minden, a családtámogató programot illető kritikát, és a kormány azon dolgozik, hogy július 1-jével elindítsa ezt a támogatási formát is, amelyet a családvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos részének nevezett.

Rétvári Bence azért is érthetetlennek nevezte a brüsszeli szakértők kifogásait, mert a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) is a bankrendszeren keresztül juttatják el a családoknak, és ez ellen nem emeltek korábban kifogást.

Hangsúlyozta, a magyar kormány álláspontja továbbra is változatlan: a magyar családokban látja Magyarország jövőjét és nem a migrációban. Előbbit támogatni, utóbbit megállítani kívánja. Elmondta, a szerdai kormányülésen foglalkoznak a babaváró programmal, és a kormánynak az a szándéka, hogy ez a támogatás mindenképpen elinduljon július elsején.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó Máthé Zoltán

Kapcsolódó cikkeink

Egy friss felmérésből kiderült, az oroszok több mint fele úgy véli, hogy népüknek komoly szerepe volt a világtörténelem alakításában.

Edelény: Molnár Oszkár nem indul az országgyűlési választáson

Nem indul az országgyűlési választáson, továbbra is Edelény polgármestere kíván lenni. Ezt a helyi televízió képújságában pénteken megjelentetett közleményében tudatta Molnár Oszkár a lakosokkal.

Mivel a szlovák kormány eddig nem reagált az Európai Parlament Petíciós Bizottságának megkeresésére a Benes-dekrétumok kapcsán, Bagó Zoltán fideszes EP-képviselő kérelmet nyújtott be egy szlovákiai tényfeltáró misszió előkészítésére – derült ki abból a közleményből, amelyet a...

Mégsem lesz magyar államfőjelölt is lesz Szlovákiában - Bauer Edit nem indul az elnökválasztáson

Tegnap az egyik szlovákiai napilap hasábjain megjelent az a hír, hogy az MKP a jövő évi államfőválasztáson saját jelöltet indít és a lap engem (is) lehetséges jelöltként nevezett meg.

2019. július 20., szombat, Illés