Rétvári: megszűnik a Klik

Téma: 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára ezt az ATV reggeli műsorában jelentette be.

Nyáron teljesen megszűnik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ATV reggeli műsorában. Rétvári Bence a Startban azt mondta: a tavaszi ülésszakon egy új szabályozást alakítanak ki, hogy szeptemberre teljesen kialakuljon egy olyan új rendszer, amely sokkal kevésbé lesz központosított - derül ki az atv.hu-ról.

atv.huAz államtitkár szerint van valós probléma az oktatásban, ez pedig a Klik működése és a diákok túlterheltsége. Úgy fogalmazott: "vannak szakmai kritikák, amelyeket mi is elfogadunk", a kifogásolt szabályozáson javítani kell.A portál az államtitkár bejelentéséhez kapcsolódva emlékeztetett: pedagógusok hosszabb ideje demonstrálnak az oktatási rendszer megváltoztatásáért és a Klik működése ellen.Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere február elején sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár távozik posztjáról, helyére Palkovics László felsőoktatási államtitkár került. Február végén változás történt a Klik vezetői posztján, Pölöskei Gábornét nevezték ki az intézmény élére.Forrás: MTIKép: atv.hu

Kapcsolódó cikkeink

A Klik vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében

A Klik vizsgálatot indított a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében - A Blikk pénteken írt arról, hogy több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt.

MTI Fotó Soós Lajos

Az állami intézményfenntartó jövőre 103 milliárdos többletet kaphat, a felsőoktatási intézmények 43 milliárdos pluszforrással számolhatnak a költségvetés tervezete szerint - közölte az oktatási államtitkár pénteken Budapesten.

2020. július 6., hétfő, Csaba